Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3978 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nelze smazat prázdný adresář

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bernardr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nelze smazat prázdný adresář
    Zasláno: 03.srp.2019 v 21:40
Dobrý den,
poměrně často mě zlobí situace, kdy z nějaké složky otevřu v inventoru soubor. Když inventor ukončím a chci složku smazat, tak to nejde. Smažou se úplně všechny soubory, složka zůstane prázdná a ta nejde smazat.
Hlásí to toto: Chyba (32) proces nemá přístup k souboru, neboŤ jej právě využívá jiný proces.

Zkoušel jsem se dívat pomocí fsmgmt.msc, kde by měli být otevřené soubory, ale nic tam nebylo.
Díval jsem se i pomocí správce úloh, jestli tam inventor nevisí a není tam. Nepomůže ani znovuspuštění a ukončení inventoru.

Kde je prosím Vás problém?
Děkuji moc


Upravil bernardr - 03.srp.2019 v 21:44
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 369
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2019 v 08:08
Zdravím

Mě když nejde smazat adresář tak je to většinou z důvodu:

1) Projekty které mám puštěné v Inventoru ( nemusí být ani aktivní ) jsou odkázány na tuto složku v "umístění"

2) Nebo má některý projekt tuto složku jako "knihovnu"

V obou případech stačí tento konkrétní projet vymazat z inventoru ( pouze ze složky "C:\Users\lukas_z\Documents\Inventor" ) a máte po starostech. Pokud potřebujete znovu použít tento projekt, stačí ho otevřít pomocí dvojkliku na projekt v pracovní složce projektu.  

Pozor tento projekt nesmí být zaškrtnut jako aktivní. Je lepší mazat ze složky "Inventor" když ho máte vypnutý. 
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2019 v 08:55
Dobrý den,
děkuji za odpověď. 

Složku mažu, když je inventor ukončen. A třeba i po delší době po ukončení. A nelze.

Po restartu, když znovu spustím inventor z jiné složky a ukončím ho, tak ta původní prázdná složka smazat jde. Tak nevím, kde je problém.
Děkuji za pomoc


Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 285
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2019 v 09:43
Dobrý den.
Píšete že "spustíte inventor z jiné složky". To znamená že Inventor spustíte dvojklikem na soubor v nějakém adresáři? A je ta složka ve výchozím umístění pro složky projektů?
Myslím, že při spuštění Inventoru z umístění mimo standardní složky projektů si poslední použitou cestu někde zapíše a složka pak nejde smazat. Spuštění z jiné cesty pak blokaci uvolní.
Mašek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1317:Kde se berou AHL* soubory v TEMP adresáři?
Tip 430:Mohu smazat AHL soubory v adresáři TEMP?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 1278:Proč nemohu vymazat prázdnou hladinu?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.