Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4102 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

objekty RPC

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: objekty RPC
    Zasláno: 10.srp.2019 v 14:29
Přeji příjemný den
Proč se objekty RPC poskytované Revitem nezobrazují tak, jak mají. Revit 17-20. Kde dělám při rendru chybu?
Děkuji
Jan Kosík
Zpět nahoru
m3ph1st0 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.říj.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD 2020, REVIT 2020
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace m3ph1st0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2019 v 16:10
Mohl byste dát nějaký náhled, jak se vám zobrazují?
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2019 v 17:58
Při rendru se nezobrazují vůbec.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18508
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2019 v 18:45
Máte k dispozici potřebnou knihovnu? Viz složka:
C:\Program Files (x86)\Common Files\Autodesk Shared\Materials\2020\assetlibrary_base.fbm\RPCs\

Pokud ano, je správně nastaven vzhled renderování? 
- vyberte v projektu stávající objekt RPC rodinu
- ve Vlastnostech klikněte Upravit typ
- v poli Vzhled rendrování klikněte na "tlačítko" nastavené hodnoty 

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.srp.2019 v 09:02
Děkuji odpověď
Pokud to udělám tak v nastavených hodnotách se objeví název objektu RPC a barevný čtverec. Nenačítá se žádná bitmapa nic jen prázdný čtverec. Je jedno zda se jedná o revit 19 nebo 20.
Něco je špatně nastavené, ale co?
Jan Kosík
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18508
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.srp.2019 v 09:24
Řekl bych, že vám chybí potřebná knihovna textur (C:\Program Files (x86)\Common Files\Autodesk Shared\Materials\Textures\) nebo že chybí správná cesta ke vzhledům rendrování (Možnosti > Rendrování > Další cesty). Pravděpodobně není správně instalace Revitu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.srp.2019 v 14:04
děkuji za odpověď
Jaká správná cesta je k vzhledům k rendrování. Přidal jsem cestu na RPCs, síťovou adresu jsem nechal tak jak je přenastavena. K žádné změne v zobrazování souborů nedošlo.
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Stav: Offline
Bodů: 242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pavel Homan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.srp.2019 v 15:05
Vzhledy rendrovaní pro rodiny RPC jsou uložené zde: C:\Program Files (x86)\Common Files\Autodesk Shared\Materials\2020\assetlibrary_base.fbm\RPCs. Máte zde nějaké soubory?
Když rodinu vyberete a rozkliknete vlastnosti typu a pak vzhled rendrovaní vidíte tam nějaké obrázky?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 294/rpc.JPG



Případně napište na helpdesk.cadstudio.cz.
Pavel Homan

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.srp.2019 v 15:56
Děkuji za odpověď
Adresář RCPs je plný souborů ale ve vastnostech typu se mi nezobrazují žádné náhledy.
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Stav: Offline
Bodů: 242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pavel Homan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.srp.2019 v 17:03
Pak bych zkusil odebrat Revit a Autodesk Material Library a nainstalovat znovu. Před novou instalací bych doporučil promáznout i tyto složky:
C:\Program Files\Autodesk\Revit 2019
C:\ProgramData\Autodesk\RVT 2019
C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Autodesk\Revit\Autodesk Revit 2019
C:\Users\%USERNAME%\AppData\Roaming\Autodesk\Revit\Autodesk Revit 2019

Pavel Homan

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.srp.2019 v 18:02
Děkuji za odpověď
jen bych potřeboval upřesnit termín promáznout, ktrých souborů by se taková likvidace měla týkat? Problém je že naposled pokud si vzpomínám rpc objekty mi fungovaly v nějaké staší verzi. Při normální instalaci 17 19 nebo 20 ani ťuk.
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Stav: Offline
Bodů: 242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pavel Homan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.srp.2019 v 08:54
Měl jsem na mysli smazání celých složek, které jsem uvedl. Pokud je problém i v 2017 a 2020 a po reinstalaci Autodesk Material Library 2019 a Revitu 2019 se nic nezmění. Zkusil bych to samé pro všechny tyto verze. A nebo rovnou čistou reinstalaci, tedy odinstalovat všechny aplikace Autodesk a zkusit novou čistou instalaci. Pro kompletní odinstalování Autodesk aplikací je potřeba smazat více položek viz například tip - https://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=6324
Pavel Homan

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.srp.2019 v 09:28
Děkuji
Zkusím to na verzi 20, kterou zatím nepoužívám.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4744:VIPVlastní nové RPC objekty pro Revit.
Tip 8486:Jak změnit barvu stromů ve vystínovém pohledu Revitu?
Tip 6846:Jak do Revitu naimportovat nový soubor .RPC?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 6964:Jak určit cestu programu ArchVision Content Manager (ACM)?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,500 sekund.