Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2387 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

3d model a jeho vyuzitie v layoute

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Zaphir Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.srp.2019
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2012
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zaphir Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: 3d model a jeho vyuzitie v layoute
    Zasláno: 20.srp.2019 v 19:35
Dobry vecer, predom sa ospravedlnujem za mozno trivialnu otazku. Predpokladajme ze som si v modeli vytvoril nejaky komponent, napr. kondenzator. Je vymodelovany, vyshadeovany. Teraz ho ale potrebuje pouzit uz do nejakeho layoutu. Viem ze sa nan mozem odkazat funkciou Base resp. viewportom, kde mi ho preformatuje do 2d z 3d. v roznych smeroch ake si zvolim. Ako ale dalej mozem pouzit vymodelovany objekt? Je ho mozne skopirovat do ineho layoutu kde k tomu kondenzatoru potrebujem pripojit text? 

Moja povodna myslienka bola taka, ze si urobim jeden CAD file, kde si budem modelovat dane komponenty ktore potom budem moct pozit pre xy roznych layoutov (nie modeloveho prostredia),  kde k tomu budem moc pripojit text.. atd. Aelbo je nevyhnutne to namodelovat v tom konkretnom subore, s prislusnymi layoutami? 

Skusal som sa s tym nejak pohrat ale bezvysledne. Dokonca ked chcem vyexportovat obrazok uz len z toho layoutu, ktory sao kdazuje na modelove prostredie, tak vytlaci len biele nic. Z modelu obrazok vyxportovat ide..

Ide mi proste o to, ze nieco si v modeli vytvorim a chcem to pouzit v nejakej forme v inom layoute.
Zpět nahoru
Zaphir Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.srp.2019
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2012
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zaphir Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2019 v 19:46
v 3d modelovani som v podstate novacik, i ked ucim sa rad a co to nakrelsit viem aby to nejako vyzeralo, problem mam s tym ze to co v modeli nakreslim potrebujem nejak pozuzit v layoute - och.
Zpět nahoru
karel.m Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.pro.2012
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 50
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace karel.m Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.zář.2019 v 21:57
3D model z modelového prostoru do „Rozvržení“ – layot dostanete snadno. Přepnete se do „Rozvržení“ a vložíte výřez, např. „Obdélníkový“  ( -výřez) a vložíte do rozvržení pohled na 3D model. Poklepáním na výřez se přepnete do modelového prostoru a zvolíte si třeba ISO pohled. Najetím kurzoru mimo výřez a poklepáním mimo něj se přepnete zpět a můžete vložit další výřez. Pokud potřebujete vyloženě 2D pohledy třeba pro import do jiných plánů. Použil bych třeba povel „Plošsnímek“ který vygeneruje 2D z 3D.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9154:VIPPři přepnutí rozvržení přestane AutoCAD Civil 3D reagovat.
Tip 2747:VIPPřepnutí mezi modelem a rozvržením nebo mezi rozvrženími je náhle pomalé.
Tip 3378:VIPVykreslování do .PLT či PDF souboru bez přípony -Model či -Layout, vykreslování do zadaného adresáře.
Tip 5391:Zobrazení záložek Model a Rozvržení.
Tip 3596:Jak automatizovat uložení rozvržení do samostatných DWG výkresů?
Tip 7949:Generování výkresových pohledů z 3D modelů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.