Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3211 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Publikováni vice součástí do jedné rodiny

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
onderfaus Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.úno.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2018, Autocad Mechanical 2018
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace onderfaus Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Publikováni vice součástí do jedné rodiny
    Zasláno: 11.zář.2019 v 08:22
Ahoj,

potřebuji zase radu. Používáme Inventor 2018 a chceme plně rozšířit naše obsahové centrum. Protože dělám s hydraulikou, chtěl bych tam nahrát fittinky co potřebuji (téměř celý sortiment walterscheid). Mám stáhnuté vše, co měli dostupné na stránkách. Problém je, že to měli ve stepu a díky tomu má každý prvek zvlášť IPT. Chci dát ale stejné prvky (například kolena) do jedné rodiny. je to možné tak udělat i když jsou různé velikosti kolen uležené pod samostatným IPT souborem nebo bych musel vytvořit model, od nuly pomocí parametrů a potom vytvořit isoučást? 
Modelovat to bude pracné takže to bych potom řešil vytvářením složek a podsložek v kategoriích.

Děkuji za odpovědi
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 917
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2019 v 14:34
Víc ipt do jedné rodiny nedostaneš. Standardně se to dělá právě parametrickým modelem a tabulkou...

A za mě je lepší dát tomu tu práci a vše si pořádně připravit, protože je to pak výrazně jednodušší na pozdější úpravy a správu)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1247
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2019 v 15:11
Souhlasím s Cheffem. Do jedné rodiny sice jde dát víc modelů (např.: DIN 935 velikost M6/M12), ale pokud jsou to STEPy, tak by nefungovalo například nahrazování komponent za jinou velikost se zachováním vazeb.
Takže se přikláním k tomu obětovat ten čas na překreslení a tvorbu iSoučásti.
PS: A není to nikde dokumentované, jak se to dělá.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 387
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2019 v 08:56
Ano také souhlasím a věnoval bych čas na i-součásti lépe se s tím ve finále pracuje. Já to řeším tak že u dodávaných dílů které potřebuji aby se hýbaly tak je mám nakreslené ve zvláštním projektu a tento projekt používám pro ostatní jako knihovnu do které mají možnost číst. 
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 12316:Jak do OC publikovat iSoučást s barvou jako jedním z volitelných parametrů?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.