Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3514 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Offline aktivace starších verzí AutoCAD LT (2008)

 Odpovědět Odpovědět Stránka  123> archiv
Autor
razd Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.zář.2006
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD LT 2016, 2017, 2018
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace razd Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Offline aktivace starších verzí AutoCAD LT (2008)
    Zasláno: 20.zář.2019 v 13:38
Dobrý den.

Prosím, neví někdo jak v současné době offline aktivovat starší licence AutoCAD LT. V mém případě jsem se pokoušel aktivovat AutoCAD LT 2008. Offline, protože kolega co má tuto verzi nainstalovanou tak se mu online aktivace nepodařila.

Vždy jsem používal webový formulář, na který jsem se se dostal po přihlášení na register.autodesk.com a po zadání sériového čísla a čísla požadavku. Následně byl vygenerován aktivační kód, který mi byl také zaslán emailem.

Bohužel v současné době toto nefunguje stejně jako se kolegovi nepovedla online aktivace. Chybové hlášení je v obou případech stejné: "Problém se sériovým číslem nebo číslem verze"

Děkuji za případné odpovědi.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18569
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2019 v 13:40
Starší verze už bohužel nejsou podporovány. Viz:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
razd Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.zář.2006
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD LT 2016, 2017, 2018
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace razd Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2019 v 14:07
Dobrý den.

Děkuji za odpověď.

Hmmm, to je jako fajn, to zdůvodnění.
První odstavec marketingové keci, které mají zastřít hlavní důvod a to aby si uživatelé kupovali stále nové a nové licence. Všemu předcházelo zavedení předplatného. Koukám, že je jedno zda se jedná o Autodesk nebo Bentley. Obě společnosti pro udržení trvalého růstu a kapitalizace udělají cokoli. Toto je, ale zatím bomba.

Chápe vůbec společnost Autodesk, že mnohým uživatelům dostačují i starší verze? Odpovím si: Chápe, ale to by se jim propadly příjmy.

Krabicových licencí staršího data máme více, za které jsme zaplatili nemalé peníze. Doporučím podnikovému právníkovi, aby se spojil se společností Autodesk a nechal si vysvětlit proč byla zmařena naše investice do SW vybavení.

Omlouvám se, ale musel jsem si ulevit.

Děkuji.


Upravil razd - 23.zář.2019 v 11:51
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 240
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2019 v 16:13
A co takhle zkusit "Kudos pro vaše nápady a přání - k Autodesku".
Myslím že to je nativní rubrika přímo Autodesku, který přání svých zákazníků přece rád vyslyší a každý uživatel si hlas jistě bude chtít přidat, má li o toto zájem.
Autodesk jako slušný dodavatel přání zákazníků samozřejmě rád vyslyší a možná i vyhoví. Jsme přeci součástí demokracie a můžeme si svobodně vybírat. Nebo se mýlím?

Co vy na to.

PS:
Ale jinak s trochou selštiny.

Dle práva je podpora na produkty a výrobky zpravidla 10let běžná, pak již tato povinnost běžná není.
V rozporu (nevím jak s právem), ale se selským rozumem určitě je fakt, znemožní li vám kdokoliv možnost výrobek nebo produkt i po této době užívat, neboť jste si jej řádně zakoupil jako produkt trvalý bez časového omezení, na které by vás při jeho koupi kdokoliv předem upozornil.
Zda je produkt nadále podporován či není, nemůže mít vliv na vaše právo jej nadále, třeba i na vlastní riziko, užívat.

Stěží si lze představit skutečnost, že by někdo rázem zakázal provoz více jak 10 let starých vozidel bez ohledu na jejich technický stav, morální věk a užitnou hodnotu.
………...


Upravil rys-kt4 - 20.zář.2019 v 16:43
Jan Binder
Zpět nahoru
topocad Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD/Civil3D 2007-18
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace topocad Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2019 v 21:04
...bez komentáře...

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 38/C3D.png

Zpět nahoru
PavelMu Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.led.2010
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2008
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PavelMu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2019 v 12:03
Takže není tedy šance AutoCAD 2008 Civil 3D zaregistrovat, ani nějakým offline způsobem přes distributora?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18569
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2019 v 14:35
Bohužel nové registrace (aktivace) licencí verze 2010 a starších již není možné provést žádným způsobem, ani offline.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
JDoubrava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2018
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JDoubrava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2019 v 08:55
Obor počítačů je tímhle známý. Když mi odejde počítač, drahou grafiku z původního tam nepřendám, protože už má jiný konektor. Na novém počítači už můžu mít jen nové Windows, pro které ale nemá moje tiskárna driver, takže musím koupit novou. S novými Windows mi nepojede AutoCAD, protože není kompatibilní.

Já chápu že většinou je to prostě dané technickým vývojem, ale za ty obchodní důsledky se výrobci asi taky nezlobí... Když to člověk sečte, možná je opravdu výhodnější si všechno jen pronajmout a ušetřit si rozčilování.
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1760
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2019 v 09:05
Možná, pokud budete zdráv a bude práce.
Ale co, když se náhodou stane, že na 3 měsíce lehlete, nebude moci nic dělat. Autocad budete mít pronajatý, nebudete na něm dělat, vydělávat a licence vám poběží dál.
Je toto vůbec nějak ošetřeno, nebo má prostě člověk smůlu.
Dle mého trvalá byla výhodnější.
Zpět nahoru
PavelMu Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.led.2010
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2008
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PavelMu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2019 v 09:22
Původně odeslal(a) JDoubrava JDoubrava napsal(a):

možná je opravdu výhodnější si všechno jen pronajmout a ušetřit si rozčilování.
Licenci za 43 000 Kč ročně? No, to tedy děkuji pěkně.Ermm
Tímto si AutoDesk zavírá cestu do menších českých firem. 
Nevím tedy, zda ho to trápí, zatím vše nasvědčuje tomu, že bohužel nikoli.

Měli jsem zakoupené licence AutoCADu 2008 Civil 3D, odladěné prostředí s uživatelskými prvky.
Po (velké) aktualizaci Windows 10 se ztratila licence a nejde znovu vyzvednout.
A dle sdělení AutoDesku to hrozí na dalších PC.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18569
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2019 v 10:08
S rizikem nedostatku zakázek nebo výpadku vlivem nemoci žádný z obou licenčních modelů nepomůže (leda měsíční pronájmy, ale ty jsou dražší). Ty peníze, které jste dříve dali za trvalou licenci a její údržbu, přeci při výpadku také nevyděláte zpátky.
Ony se celkové náklady na trvalé licence a pronájem zase tak moc neliší (break-even je až někde v 6.-7. roce) - viz starší grafy na https://www.cadstudio.cz/onemodel
 
Pro ty, kteří jdou do rizika neudržovaných licencí, to samozřejmě na první pohled vychází cenově "výhodně", ale bylo by asi potřeba započítat to riziko (nekompatibility, bezpečnost) a postupně komplikovanější komunikaci s okolím (nadstavby, formáty, OS, chybějící funkce). A to nemluvím o kombinacích starých CAD verzí <2016 s Windows 10 - tyhle kombinace nebyly kompatibilní nikdy a při pokusech je skloubit se různé problémy projevovaly už od začátku (a s aktualizacemi Win10 a .NET se to jen zhoršovalo).
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 240
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2019 v 11:08
Dobrý den, jenom přidám svou poznámku, že obě strany mají pravdu.

- Nicméně, dříve se dal trvalý produkt pořídit za 2-3 současné pronájmy (roční), ne že ne.
Analýza nákladů je jedna věc, představa a potřeby zákazníků druhá a na každého se opravdu nehodí - viz reakce na toto téma.
Takový trvalý produkt pohodově vydržel 5 let.
(A to ani nemluvíme o OS platformě Apple)

- Podstatnější věcí je ale to, že je zákazníkovi vzata možnost volby dle vlastního uvážení a tedy i třeba na vlastní riziko. Fungovat můžou obě podoby pořízení SW naprosto v pohodě.

1-Pronájem - mám vše luxusně předplaceno.
2-Trvalá licence s aktualizací klidně pouze 1 rok a pak si další případný méně luxusní "servis" zaplatím, proč ne, potřebuji li ho.

Znovu zde ale aplikuji auta (i na práci)- někdo jej chce vlastnit a druhý si sdílet/pronajímat. Proč ne, hlavně ale existují varianty obě ve vztahu ke kupní síle. (Lze ale koupit i ojeté.)
Auto si můžete koupit/pronajmout také zcela nové, u SW nové verze máte za velké peníze jen drobný "facelift" do dalšího servisu.
A když vezmeme ceny aut a CAD SW, tak se tak moc zas neliší.
Jde tedy pouze o to, kým se daná komodita bude řídit - zákazníkem a jeho potřebami, nebo výrobcem ….
(To je ale téma politiky, filozofie a zisku.)
Jan Binder
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1760
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2019 v 15:06
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):


S rizikem nedostatku zakázek nebo výpadku vlivem nemoci žádný z obou licenčních modelů nepomůže (leda měsíční pronájmy, ale ty jsou dražší). Ty peníze, které jste dříve dali za trvalou licenci a její údržbu, přeci při výpadku také nevyděláte zpátky.

Ano nevydělám je zpátky, ale zase nemam ty obavy, že na prodloužení pronájmu nebudu mít finance. Pokud se tedy nebudu chtít zadlužit a půjčit si.
Když mam trvalou licenci, tak se o toto nestarám.
Dříve byla nožnost aktualizace á 3-4 roky, čož pro mne bylo dostačující.
Ono mi dost často vychází "zlepšování k horšímu" neboli čím novější čím víc problémů.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 665
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2019 v 20:04
Zdravím …
Dříve jsem 1x za 3 roky provedl upgrade za rozumný peníz a upgrade měl smysl. Nyní se skřípěním zubů každý rok zaplatím "výpalné" za pár kosmetických úprav, které každoroční upgrade AutoCADu LT přinese. A celá ta sranda stojí zlehka přes 10tis, abych mohl svoji projekční činnost dále provozovat.
Tak kde je ta uváděná ekonomická výhodnost předplatného? Já ji nevidím...
Vzhledem k tomu, že Autodesk nehodlá smysluplně podporovat profesi elektro pro BIM, tak to stejně vypadá, že od Autodesku budu nucen odejít, byť jsem přes 20 let jeho zastáncem. A co jsem zjišťoval, tak konkurence zatím předplatné nemá ...
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
mslanec Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 31.říj.2011
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AEC CAD/BIM
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mslanec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2019 v 20:42

Dobrý den,

Je to asi věc názoru - naprostá většina uživatelů Autodesk produktů už před lety přešla na subscription model. Co se týče BIM a elektro, pokud jste byl na letošním CADfóru, tak jeden z uživatelů Autodesk Revitu, elektro profesista, firma Explan, si tam v přednášce o využití elektro v Revitu pochvalovala, že po přechodu na BIM nemají nouzi o práci a jsou vyprodáni na rok dopředu. Popravdě obecně po peofesistech,  kteří pracují v BIM je velká poptávka. 

Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 665
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2019 v 21:00
Máte pravdu, ale to subscription nebylo za 10tis. ;-) A navíc to byla trvalá licence, takže pokud jste se rozhodl to ukončit, tak Vám v PC zůstalo něco nainstalované, co šlo dále používat. Nyní když nezaplatím, tak nic nemám a nemůžu tedy pracovat...
Na letošním CADfóru jsem také byl. Firma Explan se tam sice chlubila projektováním v BIMu, ale prakticky se jednalo pouze o vymodelování hlavních úložných tras. Nic jiného v Revitu nesvedete. Dostat se montérům do ruky zakreslení propojů kabelů obloučky, tak se budou za břicho popadat.
Byl jste pak u volné diskuse? Tam jsem se na použitelnost Revitu pro profesi elektro osobně ptal. Zástupce CADstudia potvrdil to, co tady nyní uvádím. Jsme malý trh, nikdo se nebude zabývat uzpůsobením Revitu dle ČSN a kreslení podle zvyklostí v ČR. Modelovat trasu plechového žlabu za nás může BIM koordinátor … Kvůli tomu si opravdu nemusím platit Revit za 64tis. :-o
Osobně jsem několik SW pro BIM elektro zkoušel a mohu konstatovat, že Revit je nepoužitelný. Jediné, co bylo funkční byl DDS CAD elektro. Ten má ale zase jiné mouchy.
 
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1760
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 08:25
Ono i celé BIM je tak trochu velmi nafouknutá bublina. Někde od toho už chtěji ustoupit.
Dostkrát se mi stalo, že to stejně na stavbě bylo nepoužitelný, kord když kdejaký Loiza si myslí, že tomu rozumí víc než nějaký projektant. A donuďte je to pak předělávat.
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1760
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 08:36
A když se vrátím k výpalnému. Do teď si trhám vlasy a jsem nas*****, že jsem byl donucel někdy v roce 2015 odstoupit od subscription. Nebyla práce, selhalo zdraví a rodina byla přednější.
Skončil jsem u verze ABDS 2016, kterou jsem prozatím neaktivoval, nenaistaloval.
Kdybych už v té době byl na předplatném tak mam smůlu, s projektováním končím a jdu prodávat do Lidlu.
Zajímalo by mne, jaký by byl poměr, kdyby si člověk mohl vybrat - trvalá licence nebo předplatné.
To předplatné by se mi hodilo, když bych potřeboval něco speciál, tak si to např. na měsíc půjčit.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12351:Nefunguje mi (re)aktivace licence starší verze.
Tip 8028:AutoCAD Architecture 2008 a vyšší - přesnost.
Tip 4926:Do jakých verzí formátu DWG ukládá AutoCAD 2007-2010 a LT 2007-2010?
Tip 7065:Jak spustit starší AutoCAD či Inventor na Windows 7?
Tip 9048:Při pokusu o aktivaci licence: produkt nelze registrovat v České republice
Tip 9964:VIPHavárie při aktivaci CAD aplikace - ad32lw.exe


 Odpovědět Odpovědět Stránka  123> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,875 sekund.