Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2575 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Offline aktivace starších verzí AutoCAD LT (2008)

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <123 archiv
Autor
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PrDSU 2016, Solid Edge 2020 Prem.
Stav: Offline
Bodů: 264
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 19:17
Dobrý večer, nemohu nepoznamenat.
(Toto téma je hodně aktuální a zaplétat do něj BIM problematiku je naprosto zcestné, autor tématu si na toto prvotně nestěžoval)

Mluví se zde o svobodě, ano, má ji ale zákazník opravdu v tuto chvíli, tedy tu svobodu volby???
Vždyť je lehké poznat snadnost monopolního vy/zneužití postavení. Chcete se snad stavět vedle mobilních operátorů kde lze zákaznický boj (pokud již ne přání) vést pouze prostřednictvím vlády a jednotlivec může nesouhlasit a třeba i naříkat.?
- Až budou všichni na pronájmech, kdo zabrání nepřiměřenému růstu cen a kdo zhodnotí zda je jejich výše oprávněná a hlavně přiměřená?
- Nevím jak by na konstruktéry a projektanty nazírali jejich zákazníci, pokud by se o ně i po zakázce přestali takto bezostyšně zajímat, popřípadě jim jejich staré stroje rozbíjet.

Technický vývoj je jedna věc, nutná a potřebná. Nelze se v ní ale jen skrývat jako s hlavou v písku a zákazníky začít selektovat a NonVIP kategorii přestat vnímat a uznávat. Jsou, a hlavně to byli i Vaši zákazníci na kterých jste vyrostli....

Kdysi dříve mi jeden starší a moudrý zaměstnavatel řekl, že on mi plat přeci nedává a neurčuje, mne prý platí zákazníci ………….. je třeba ještě něco dodávat ?

Nicméně "trh" a paměť zákazníků vnímá a ukládá férovou hru, ale i to co fér není ….

Jan Binder
Zpět nahoru
mslanec Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 31.říj.2011
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AEC CAD/BIM
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mslanec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 19:27
Cítit se dotlačen k něčemu, kde nemáte na vybranou, určitě není dobrý.  Já ale nemám ten dojem, že stojíte jen před jednou možnou volbou. Pokud Vám CAD vydělává a investice se Vám vrací, tak je to předpokládám v pořádku. Pokud ne, tak je něco špatně. Určitě vnímáme i jiné konkurenční platformy. Osobně jsem viděl většinu BIM projektů pozemních staveb vč. profesí a el.,  na platformě Revit a to opravdu nepíšu z toho důvodu,  že tento systém implementujeme. Asi ten hlavní důvod,  proč to tak je, že dělat na jedné platformě má své výhody a Autodesk těží z toho, že má multioborové řešení ikdyz rozhodně není a dlouho ani nebude ideální. Cena je další aspekt na který se já osobně koukám tak, že investuji dlouhodobě i více peněz,  když mi dodané řešení také těch více peněz přináší. Proto jsem na začátku zmiňoval např. firmu Explan. Např. hned po její přednášce mne na CF odchytli dva zástupci velkých projekčních kanceláří, kteří pracují převážně v Revitu a žádali mne o kontakt na jednatele této společnosti, protože by je chtěli poptat na spolupráci v rámci jejich BIM projektů. Já jsem osobně velmi rád,  když mohu pomoci k tomu někoho s někým propojit, aby dotyčné strany navázaly na věřím, že velmi dobrou budoucí spolupráci. 
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 666
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 19:41
Jak tam zaznělo, tak jediné co udělají, je modelování hlavních úložných tras a pak nějaké rozmístění zásuvek. Myslíte, že je to z pohledu BIM dostačující? Podle mého názoru není. Kvůli tomu si nemusím pořizovat SW za 64tis/rok. Tuto drobnost si může do projektu zapracovat BIM koordinátor nebo projektant stavby.
Věřte mi, že rád zůstanu u Autodesku, když mi k tomu dá možnost. To znamená, že mi nabídne něco, co je funkční a za rozumný peníz. Zatím tomu tak v mojí profesi bohužel není.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
mslanec Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 31.říj.2011
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AEC CAD/BIM
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mslanec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 19:47
Jak jsem psal, jistě že není, ale i tahle práce dané firmě přináší finance a další obchody. Uvidíme co s Autodeskem a s naším vývojem zmákneme,  ale osobně bych flintu do žita neházel.
Zpět nahoru
Jílková Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.zář.2019
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jílková Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 19:50
Pane Bindere, mám také starší verzi Autocadu, ale rozhodně bych nechtěla aby za mně někdo hodnotil přiměřenost cen nebo podmínek za které si kupuju programy nebo jiné výrobky. Cítím se svéprávná a schopná se rozhodnout jakou cenu jsem ochotná zaplatit. Zrovna trh projekčního softwaru nejde srovnávat s polomonopolním trhem mobilních operátorů, kde jsou omezené frekvence. Když budu chtít, kdykoliv se můžu rozhodnout koupit program jiný. Kde tu vidíte monopol? A jak souvisí s pronájmy?

Po mně také začínají zákazníci chtít BIM. Tak mně zřejmě také čeká změna z Autocadu. V okolí se nejvíc používá Revit takže se asi také rozhodnu pro něj. Pronájem mi moc nevadí, dokud budou zakázky budu ho moct platit. Když budou jiné programy lepší nebo levnější, platit za Revit přestanu.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 666
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 19:58
A jde Vaše úsilí pro profesi elektro směrem k funkčnosti obdobné jako např. v ElproCADu nebo Cadkonu MEP? Rozmísťování značek a hlavních tras v prostoru (3D) nemá smysl. Když už se něco projektuje, musí to dávat smysl. Musí z toho být např. podklad pro sestavení rozpočtu, … pak to bude mít význam.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
mslanec Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 31.říj.2011
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AEC CAD/BIM
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mslanec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 20:02
Rozumím Vám a náš vývoj budeme rozhodně konzultovat s vybranými klienty v daném oboru. Ostatně už se tak děje. 
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PrDSU 2016, Solid Edge 2020 Prem.
Stav: Offline
Bodů: 264
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 20:12
Dobrý večer, paní Jílková, máte také pravdu a snad s vámi budou souhlasit i jiní.
Je to však můj názor.
Pro nářky důvod nemám a nářky problémy určitě neřeším.
Přechod na jiný SW je pro vás asi snadný, zkuste si ale představit příklad, kdy někdo během cca 6ti let pro svůj obor tvořil souběžně kvantum 3D i parametrických oborových knihoven, to je mimochodem vždy značná přidaná hodnota projektanta a ve standartu OC to nenaleznete.
Se STEP modelem snadno přejdete, máte li kam, to problém není, výkresy atd. alespoň u mne pro přechod roli hrát nebudou, ale jak chcete přenést knihovny a znova je složitě nevytvářet a neshánět.?
Nechceme snad srovnávat 2D a parametrické 3D, že ne.
Diskuse zde o BIM je ale opravdu zbytečná, potřebuje li to zákazník, s respektem se přizpůsobím a neremcám. Proč to zde vyzdvihujete, nebo zatracujete? Vždyť ta technologie zajímavá je sama o sobě.
Jan Binder
Zpět nahoru
mslanec Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 31.říj.2011
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AEC CAD/BIM
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mslanec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 20:21
Tak a teď jsem se ztratil...Cry
I když tato debata o BIM nezačala,  tak v rámci vývoje diskuze byl BIM a hlavně systém nájmu hlavními body. BIM stojí za to, aby se o této metodice debatovalo. Rozhodně to má smysl a svůj význam.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 666
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 20:34
Asi bychom měli poprosit p. Michla, zda to může nějak přesměrovat do nového samostatného vlákna pro BIM. Určitě ta diskuse má význam a smysl.
Je vidět, že nás to všechny zajímá :-)
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
mslanec Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 31.říj.2011
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AEC CAD/BIM
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mslanec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 20:40
Ano, souhlasím, ale nevím zda je to technicky možné...
Dnes se už ale odmlčím,  hezký večer všem a díky za debatu.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18622
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 22:23
Většina odpovědí kombinuje otázku předplatného, podpory a BIMu, takže rozdělit si to úplně netroufnu, abych se někoho nedotkl, ale souhlasím že téma "BIM - názory, plusy, mínusy, úskalí" popř. "BIM a TZB" si asi zaslouží samostatné vlákno.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 353
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2019 v 07:15
Tenhle "pokrok" se, Bohu žel, netýká jen AutoCADů, ale počítačové branže obecně. Kde jsou doby, kdy na PC šlo spustit MS DOS, byl tam aspoň jeden paralelní a aspoň jeden sériový port. A dal se spustit GW BASIC a napsat v něm "program"  10 PRINT "AHOJ" 20 GOTO 10 RUN a ono to fungovalo. Mně to stačilo, například jsem napsal prográmek co ve výkresech překódoval český text z tvaru %%číslo do tvaru co mu rozuměl nový AutoCAD.
Ale slovy klasika: 
Můžeme o tom polemizovat, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je všechno co s tím můžeme dělat.

BTW: 
Je tu někdo, kdo si přečetl celé licenční ujednání k nějakému programu a pochopil ho, než kliknul na "Souhlasím"?
Kdybych měl tu moc, uzákonil bych, že licenční ujednání smí být pouze v rozsahu půl stránky A4 fontu a velikosti textu, aby se to dalo přečíst bez brejlí, co je nad to je neplatné.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12351:Nefunguje mi (re)aktivace licence starší verze.
Tip 8028:AutoCAD Architecture 2008 a vyšší - přesnost.
Tip 4926:Do jakých verzí formátu DWG ukládá AutoCAD 2007-2010 a LT 2007-2010?
Tip 7065:Jak spustit starší AutoCAD či Inventor na Windows 7?
Tip 9048:Při pokusu o aktivaci licence: produkt nelze registrovat v České republice
Tip 9964:VIPHavárie při aktivaci CAD aplikace - ad32lw.exe


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <123 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,516 sekund.