Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3584 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

FEM analýza

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Stav: Offline
Bodů: 464
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin Rebenda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: FEM analýza
    Zasláno: 04.říj.2019 v 15:38
Pokud chci umístit sílu v konkrétním místě, jak na to? Např. mám díl s otvorem, působiště síly je v otvoru (propad stolem)...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Stav: Offline
Bodů: 464
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin Rebenda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2019 v 16:40
Vzdálená síla? Defaultně se umisťuje při vložení do počátku v sestavě, takže když si zavazbím analyzovaný díl k počátku, tak už snadno můžu umístit sílu tam kde ji chci mít. Vyzkoušel jsem a výsledky se jeví reálné...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 288
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2019 v 08:52

Dobrý den.

Nevím, jestli počítáte jen v Inventoru, nebo máte Nastran InCAD.

Inventoru bych to viděl na vzdálenou sílu, ale moc jsem s ním nepočítal.

Pro Nastran jsem si v náčrtu vytvořil bod a do něj ve FEM vložil sílu. Bod se pak spojil s potřebnou geometrií (např. dírou) přes „Connector“ – podle vzoru https://knowledge.autodesk.com/support/inventor-nastran/getting-started/caas/CloudHelp/cloudhelp/2018/ENU/NINCAD-Tutorials/files/GUID-D4EA208A-8B25-409B-B781-6B6346409931-htm.html.

Pokud i Inventor umí něco takového, bylo by to vhodnější.
Mašek
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Stav: Offline
Bodů: 464
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin Rebenda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2019 v 09:31
Vzdálená síla mi přijde komplikovanější, nicméně to funguje. Nutností je si díl (svařenec) zavazbit s počátkem souřadného systému sestavy svařence, neb odtadycuď jsou souřadnice vzdálené síly brány. Nastran je v tomto ohledu propracovanější. Důvod je jasný...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 190
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2019 v 17:44
Jakou relevanci má FEM v Inventoru když počítá s lineární charakteristikou?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5894:VIPMKP modul ANSYS - Neznámá chyba při spuštění.
Tip 4929:Modální analýza (vlastní frekvence) v Inventoru.
Tip 9784:Výsledky pevnostní analýzy se mi zobrazí šedivě, bez barev.
Tip 8635:Analýzy výkonu GIS serveru Autodesk Infrastructure Map Server.
Tip 7458:Pevnostní analýza svařence v Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.