Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3531 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Civil 3D vytvoření povrchu z 3D křivky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kubasamas Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.říj.2019
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Autocad2019, Atocad Civil 3D 2019
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kubasamas Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Civil 3D vytvoření povrchu z 3D křivky
    Zasláno: 07.říj.2019 v 19:51
Dobrý den,
měl bych takový dotaz. Pravděpodobně jen dělám nějaký krok špatně. 
Dostal jsem zaměření od geodetů, kde mám .dwg formát zaměření. Pomocí 3D křivky mi vykreslili hranu obrusu (=asfaltu). Potřebuji ověřit plochu obrusu zaměřenou X plochou v rozpočtu. 

Prosím o radu jak postupovat, abych mohl vytvořit povrch, na kterém pak zjistím jakou mám zaměřenou 3D plochu?

Předem moc děkuji za rady. 
Bošek Jakub
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2019 v 20:09
Zdravím ,

nejprve musíte 3D křivky převést na návrhové linie, které následně přidáte do povrchu přes jeho definici jako povinné spojnice.

H.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2019 v 21:12
Já bych vůbec c3d neřešil. V autocadu byl to zploštil (FLATTEN), rozbil na čáry a pospojoval.

Když už chcete ten povrch, tak to nijak nepřevádějte a rovnou to přidejte jako breaklines do prázdného povrchu.

Zpět nahoru
Kubasamas Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.říj.2019
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Autocad2019, Atocad Civil 3D 2019
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kubasamas Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2019 v 21:21
Nakonec se mi to podařilo podle první rady. Problém u povinné spojnice bylo, že mi to nesmyslně spojovalo konec a začátek úseku. Délka úseku je cca 4,5 km. Když jsem přidal hranici tou 3d křivkou tak se mi vše hezky zobrazilo. Ačkoliv se trošku peru s věcí, že veškeré jednotky mám nastavené na metry a i v nich když přemeřuju tak to odpovídá ale plochu mi vypisuje jako ft2 což jsou tuším stopy. 

Přesto Vám velice děkuji za rychlé rady. Moc jste mi pomohli.
Jakub
Bošek Jakub
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5874:VIPVytvoření 3D hmoty terénu (okraje+podloží) v Civil 3D.
Tip 5940:Jak vytvořit kombinovanou 3D křivku z 2D náčrtů?
Tip 10144:Převod modelu terénu na 3D těleso (např. pro 3D tisk).
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 6562:Vytvoření křivky průsečnice průniku dvou povrchů terénu.
Tip 7146:VIPPřevod 3D povrchu terénu z Civil 3D do ESRI ArcView.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,204 sekund.