Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3355 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Civil 3D 2020 - velmi pomaly az nepouzitelny

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2019
Stav: Offline
Bodů: 33
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Civil 3D 2020 - velmi pomaly az nepouzitelny
    Zasláno: 16.říj.2019 v 14:04
Dobry den, chcem sa opytat, ci ste niekto postrehli problem s Civilom 2020 alebo je to len u mna? - hlavne pri praci s povrchmi - ked si ich date zobrazit ako body alebo triangulaciu. Pokial je nainstalovany Civil v zaklade (bez akychkolvek updateov), vsetko ide ako ma. Pokial som ale dal poinstalovat updaty (a doteraz neviem, ktory to sposobuje), tak praca je asi 500x pomalsia. Pokial je povrch zobrazeny ako hranica, je to OK, ale akonahle prepnem na body, al. tiangulaciu, tak to trva neskutocne dlho (v desiatkach minut, bez updatov par sekund). Dalsi problem som zaznamenal v ukladani civil vykresov. Dole v pravom dolnom rohu len uklada (ten modry pas) a nic sa neudeje, zamrzne, Civil sa da len killnut. 
Pouzivam system win 10... Este aby som nezabudol, skusal som to na 2 pracovnych staniciach, rovnaky problem, neda sa v tom pracovat.  
Je nejaky sposob, ako odinstalovat len aktualizacie Civilu, aby som neusel preinstalovavat cely Civil nanovo?

Dalsi problem mam, ale neviem, ci to suvisi s Autodeskom, alebo windowsom 10 a jeho uzasnymi aktualizaciami, nemozem napriklad zadat desatinne cislo na vysku bodu navrhovej linie, nezobere mi ani desatinnu bodku, ani ciarku, stale napise neplatny format. musim mat len cele cislo, nechapem tomu.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1557
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 18:13
Dobrý den,
přes programy a fce můžete odinstalovat nainstalované aktualizace. Já osobně nějaké zhoršení výkonu necítím a mám vždy všechny poslední aktualizace...alespoň u C3D. Spíš bych se podíval na ovladač grafiky a zkusil bych, jaký má vliv zapnutá a vypnutá HW akcelerace...

Ohledně té desetinné tečky...u mě jde bez problému napsat .9 Nemáte tam ještě nějakou nadstavbu na Civilem?
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2019 v 18:18
Zkuste, zda nedochází ke kolizi s antivirem (jeho dočasným vypnutím) nebo s nějakou HW komponentou systému Windows (zkuste ve spouštěcí ikonce přidat "/nohardware" jako další parametr pro acad.exe). 

Popř. ve Windows menu Start dejte u Civil 3D "Obnovit výchozí nastavení" (reset profilu).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2019
Stav: Offline
Bodů: 33
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2019 v 13:50
A kde konkretne uvidim zoznam nainstalovanych aktualizacii? Co sa tyka nadstavby, tak mam nainstalovanu trial verziu PlexEarthu, a Cad.Earth inak nic. Ovladac grafiky a ako aj zapnuta a vypnuta HW akceleracia vplyv nema. Ked je cisty C3D, vsetko ide ako ma. Ale ked poistalujem aktualizacie, ide to pomaly. Konkretny pripad je, ze mam 2 txt suboty s XYZ bodmi, z nich mam vytvorene povrchy, nasledne datove skratky.  V inom vykrese tieto dve datove skratky pripojim, vlozim napr do jedneho povrchu, dam mu hranicu a ten "vysledny" povrch chcem zobrazit ako body alebo tirangulaciu a tam C3D skocil...

Pripadne mozem poslat aj tie txt subory, ci to nerobi aj vam.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2019 v 13:59
Já moc expert na Civil nejsem - to se s konkrétními soubory spíš ozvěte kolegům na Helpdesk. Nicméně seznam aktualizací najdete v Ovládacích panelech > Programy a aktualizace nebo nejlépe v Autodesk Desktop App - pokud vám nenabízí nic k instalaci, všechny aktualizace máte nainstalované.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2019
Stav: Offline
Bodů: 33
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2019 v 14:07
Nainstalovat ich samozrejme viem. Ale ja ich chcem praveze odinstalovat, aby som nemusel cely C3D preinstalovavat nanovo. Dal som si pracu, ze som nahodil nanovo C3D a postupne som po jednej aktualizacii instaloval a skusal, a to, co som pisal vyssie, sposobuje aktualizacia s nazvom : "DACH Extension for Autodesk Civil 3D 2020" po jej nainstalovani civil mrzne pri zobrazovani povrchu ako body. respektive je to strasne pomale aj pri malych jednoduchych povrchoch. 

Doplnene: V zozname programov som nasiel tu aktualizaciu DACH Extension, odinstaloval ju a zase ide vsetko ako ma... Nieco na nej dobabrali.


Upravil lukiki - 22.říj.2019 v 14:21
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1557
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2019 v 21:00
Dobrý den,
díky za zprávu. Nicméně skutečně není nutné instalovat všechny aplikace, které počítačová aplikace nabízí...DACH Extension je primárně určen a testován na německých Civilech.
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12276:VIPInventor 2020 - nastavení emulace grafiky, výkon grafiky.
Tip 12249:VIPJak exportovat FBX z AutoCADu 2019, 2020?
Tip 6509:VIPPomalý pohyb kurzoru v AutoCAD Civil 3D.
Tip 5169:Pomalé otevírání výkresů z Map 3D a Civil 3D.
Tip 6756:Transformace souřadnicových systémů v AutoCAD Civil 3D.
Tip 4640:VIPSpouští se váš AutoCAD nebo Civil pomalu? Zrychlete jej.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.