Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2548 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

různé měřítko kót

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
tigonn Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.lis.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AAutocad2006
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tigonn Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: různé měřítko kót
    Zasláno: 02.lis.2019 v 13:02
Zdravím,
nevíte náhodou jak zamezit tomu, abych měl ve výkresu u jednoho kótovacího stylu různé měřítko kót?
Ve výkrese (kótuji v rozvržení) mám část kót okótované správně a část má číselnou hodnotu 20x menší.
Zkouším to měnit okopírováním vlastností, ale jakmile někde upravím nějakou kótu, tak se mi zase změní hodnota na menší tam kde jsem okopíroval vlastnosti. Výška kóty je všude ok, ale hodnoty se mi mění.
Zkoušel jsem nastavit vlastnosti kótovacím stylu, ale jakmile přepnu do jiného rozvržení a zpátky, tak se mi to celé rozhodí a pro změnu mi kóty ukazují 20x více.
Díky za radu.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 11274/2019-11-02.png

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2019 v 10:22
Používáte měřítka anotací? Jsou to kóty v modelovém prostoru nebo výkresovém prostoru?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
tigonn Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.lis.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AAutocad2006
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tigonn Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2019 v 17:35
Měřítka anotací nepoužívám. 
V modelovém prostoru kreslím objekty a ve výkresovém prostoru okótuji a popíši. 
Zpět nahoru
tigonn Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.lis.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AAutocad2006
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tigonn Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2019 v 20:46
Zkoušel jsem měnit měřítko poznámky, ale to se mi mění velikost kóty jako takové. Text zůstává stejně špatně.
NA druhou stranu to vypadá, že lineární měřítko u primárních jednotek by mi mohlo pomoci. Ještě uvidím, jestli se to zase nezmění při editaci.
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2019, AutoCad 2019
Stav: Offline
Bodů: 216
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2019 v 07:50

Dobré ráno,

zkontroloval bych ve vlastnostech kóty "Asociativní" "Ano"...
To měřítko 20x by odpovídalo tomu rozdílu.
pěkný den
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 10, 32GB, P4000, 2x27"
ACA 2019
Zpět nahoru
tigonn Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.lis.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AAutocad2006
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tigonn Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2019 v 08:05
Dělá mi to u kót které mají ve vlastnostech asociativní "ano" a i u kót, které mají nastaveno "částečně".
Ve vlastnostech je to šedé, takže to nejde přenastavit.
To se nastavuje kde prosím Vás?
Asi to nepomůže, ale je dobré to vědět.
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2019, AutoCad 2019
Stav: Offline
Bodů: 216
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2019 v 08:20
možnosti / karta "uživatelské nastavení / "Nové kóty jako asociativní"
 
Chytáte se při kotování opravdu objektu v modelovém prostoru?
Nesmíte se chytnout "bodu" tý sousední kóty - ta už je v rozvržení a nereflektuje měřítko výřezu.
 
Ondřej
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 10, 32GB, P4000, 2x27"
ACA 2019
Zpět nahoru
tigonn Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.lis.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AAutocad2006
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tigonn Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2019 v 19:17
Je pravda, že některé kóty jsem chytal k předchozímu bodu kóty. To jsou možná ty, které blbnou.
Jinak používám řetězovou kótu. Ta by neměla dělat potíže ne?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1494:VIPJak okótovat ve výřezech výkresového prostoru v různých měřítcích?
Tip 2788:VIPJak do výkresu vložit rastrový obrázek s nestejnými měřítky X,Y?
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 12353:Některé kóty AutoCADu Mechanical se mi nezobrazí v rozvržení výkresového prostoru v DWG.
Tip 663:VIPNesouhlasí vám přesné rozměry vytištěného výkresu s rozměry (kótami) v AutoCADu (i např. v měřítku 1:1)?
Tip 11602:Jak nastavit větší poloměr obloučků revizních obláčků?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.