Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3437 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Hromadné odznačenie šrafy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 268
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Hromadné odznačenie šrafy
    Zasláno: 07.lis.2019 v 11:54
Zdravím,
keď editujem hranice konkrétnej šrafy, je možné odznačiť viac hraníc naraz alebo len po jednom ako to robím teraz?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2019 v 14:59
Pokud editujete jejich tvar, musíte jednotlivě. Pokud je např. posouváte, můžete hromadně.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 268
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2019 v 15:01
skôr som myslel to, že keď mám šrafu ktorá má 5 hranic a potrebujem 3 odobrať, či je to možné robiť nejakým hromadním odznačením, lebo len jednotlivo cez ikonku "remove" v hatch editore?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2019 v 21:05
To ne, tento typ úprav se musí dělat jednotlivě (nebo programově, přes API).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1372
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2019 v 11:48
Je to zajímavé... jeden by si myslel, že když má výzvu "Select objects: " tak by mělo jít vybrat těch hranic hned několik...
Každopádně můžete dát tu šrafu separovat a pak smazat kolik chcete najednou. Nikdy jsem moc nepochopil, k čemu je dobré mít jednu šrafu přes víc lokací... Nepoužívám to.


Upravil johny - 08.lis.2019 v 11:51
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 268
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2019 v 11:51
Ak mám šrafu, ktorú by som menil, čo sa mi občas stáva, pri zmene mierky, tak označím konkrétnu šrafu, ktorá označí všetky potrebné hranice pre zmenu buď šrafy, mierky, uhla ...

Skôr mi príde absurdné že pri výbere hraníc ne možnosť klasického "AutoCAD výberu", ale pri odobratí už nie. Človek by čakal, že by to mohlo byť rovnaké
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1372
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2019 v 15:30
Však jak píšu... ono se to tváří že to umí, dokonce to hlásí "vyber objekty", ale neumí. Asi někdo myslel... a skutek utek.

Jen tak cvičně jsem zkoušel dát dohromady nějaký lisp... je to taková splácanina sledující svůj účel, ale vypadá, že funguje.


(vl-load-com)

(defun c:BoundariesRemove (/ sh eh lst ss sk i en)

  (if (and (or (setq sh (ssget "I"))
       (prompt "\nImplied selection required."))
   (or (= (sslength sh) 1)
       (prompt "\Single select required."))
   (setq eh (ssname sh 0))
   (or (= (cdr (assoc 0 (entget eh))) "HATCH")
       (prompt "\nHatch object reqired."))
   (setq lst (mapcar 'cdr (vl-remove-if-not '(lambda (x) (= 330 (car x))) (entget eh))))
   (setq ss (ssadd))
   )
    (progn
      (foreach e lst (ssadd e ss))
      (command-s "_.select" ss "_r")
      (setq sk (ssget "P"))
      (command "_.zoom" "_e")
      (command "_.hatchedit" eh "_remove")
      (repeat (setq i (sslength ss))
(setq en (ssname ss (setq i (1- i))))
(if (not (ssmemb en sk))
  (command (trans (vlax-curve-getstartpoint en) 0 1))))
      (command "")
      (command "_.zoom" "_p")
      (sssetfirst nil sh)))
  (princ)
)


Upravil johny - 08.lis.2019 v 15:41
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 268
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2019 v 15:34
Funguje perfektne.

ĎAKUJEM!!!Clap
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5787:VIPRychlé dávkové vykreslení DWG výkresů (přehledy, modelové prostory)
Tip 2964:VIPJak vytvořit poloprůhledné celobarevné výplně (šrafy)?
Tip 10689:VIPiLogic: Hromadné nastavení iVlastností pro všechny součásti sestavy
Tip 9686:VIPDávkový převod souborů DWF na formát DWFx.
Tip 9456:VIPHromadné kopírování tolerancí v kótách náčrtu.
Tip 9064:VIPDávkové publikování PDF výkresů všech komponent v sestavě.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.