Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2526 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

nefunkční pohledy a řezy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
abas Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.říj.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2009
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace abas Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: nefunkční pohledy a řezy
    Zasláno: 07.lis.2019 v 17:39
Dobrý den,
mám v rozvržení vygenerovaný základní pohled 3d objektů z modelu, z něho jsem odvodil řez a z řezu vytvořil několik detailů. Vše fungovalo, ale pak se po nějaké době tyto pohledy přestaly aktualizovat... Po změně 3dmodelu se místo pohledů vykreslí prázdné červené čtverce (z helpu jsem vyčetl že se to dějě při smazání původního 3d modelu), zpět k pohledům se dostanu pouze příkazem "zpět".
Když vypnu automatickou aktualizaci, tak po změně 3d modelu se okolo pohledů nakreslí červené rohy, čili provázanost na 3d model zřejmě úplně nezmizela, ale po manualní aktualizaci opět červené čtverce.
Zkusil jsem restart, diagnostiku..nic. Zkusil jsem tedy ve stejném dwg založit nové rozvržení a začít znovu, ale prázdný čtverec se objevil tentokrát okamžitě po pokusu o vytvoření nového základního pohledu. Nemůžu na nic přijít... díky. (acad2016/win10)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18623
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2019 v 21:04
AutoCAD 2016 především není plně kompatibilní s Win10 - kompatibilitu se staršími build-verzemi Win10 doplňoval až SP1 pro AutoCAD 2016 (a jeho profesní verze kompatibilní nejsou).

Další možnou příčinou může být driver vaší grafické karty (ve Windows). Zkuste jej aktualizovat nebo naopak couvnout s jeho verzí.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
abas Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.říj.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2009
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace abas Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2019 v 12:41
Děkuji, nicméně kdyby to byly tyto důvody, spíš bych čekal, že to nepůjde vůbec, a ne až po několika hodinách práce. Nejsou tam nějaké "skryté" nastavení, nebo nějaké systémové proměnné, které by to mohly schazovat?
Grafiku mám quadro k620, žádná sláva to není, ale certifikaci, pokud mne paměť neklame, tak má. Zkusím tedy laborovat s ovladači.
Zpět nahoru
stygofil Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 22.úno.2012
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace stygofil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2019 v 13:45
Nechci Vám brát iluze, ale myslím, že tenhle problém korektně nevyřešíte..

Já s tímle problémem bojuji už docela dlouho a znám dost lidí co to řeší také, ale nikdo konkrétní problém nenašel..
A to napříč různými verzemi Autocadu i Win.

Autocad tuhle funkci nemá zjevně dotaženou, nevím jestli je to starou platforomou, na které je postaven nebo se to prostě nepovedlo..

Každopádně, pokud z BASEVIEW vytváříte jednodušší sestavy a řezy, tak to ještě jakž takž napoprvé funguje.
Problém se vyskytne často po opětovném otevření souboru, kdy CAD nesmyslně píše, že soubor byl např. vytvořen v novější verzi, proto nelze dál editovat.
Popř. se objeví zmíněné červené čtverce s hláškou, že model se změnil, potřeba aktualizovat, která ovšem nefunguje..

Někdy se zadaří výkres zrestaurovat a pohledy se znovu "oživí", ale to jen v menším počtu případů.

Mám vyzkoušeno, že tyto problémy se dějí i bez jakékoli změny v modelu nebo bez toho, abych soubor "infikoval" jakýmkoliv objektem, který nebyl vytvořen v aktuální verzi ACADu.

Samotného by mě zajímalo v čem je zakopanej pes, ale už jsem k vyřešení problému celkem skeptickej.
Je třeba asi přejít na Inventor.. :-/


Zpět nahoru
abas Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.říj.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2009
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace abas Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2019 v 15:44
Dobrý den, díky za reakci. Sice nepotěšila, ale alespoň vím, že v tom nejsem sám. Už se mi to bohužel stalo několikrát, že jsem narazil na šotky v autocadu, někdy větší, někdy menší, ale vždycky to "potěší"... no nic.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8316:Jak vytvořit 2D pohled či řez v AutoCADu Architecture?
Tip 4869:Jak v Revitu vytvořit skloněný pohled?
Tip 9752:Vytvoření pohledu řezu - i bez základního pohledu.
Tip 4868:VIPZměna textury řezu v pohledu Inventoru.
Tip 4005:Určení hloubky řezu Inventoru.
Tip 11339:Netisknou se čáry řezu a značky pohledů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,500 sekund.