Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3045 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Stavbárske kótovanie v Inventore

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 908
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Stavbárske kótovanie v Inventore
    Zasláno: 08.lis.2019 v 20:48
Pekný deň,
potrebujem v inventorovskom vykrese kótovať výšky v absolútnych nadmorských výškach, najlepšie v metroch - ako to robia bežne stavbári. Niečo podobné ako je v INV Ordinate dimensioning, ale ako nulu potrebujem zadať konkrétnu nadmorskú výšku a ostatné výšky dopočítať tak isto v nadmorskej výške a navyše v metroch....
Normálne to robím tak že si to normálne okótujem, potom zoberiem kalkulačku a tie plaváčiky tam potom manuálne doplním - a zvislé kóty potom vymažiem....
J eto takto samozrejme funkčné, ale vyžaduje si to ustráženie zmien...
Neviete niekto o spôsobe ako to mať asociatívne a nemusieť si strážiť zmeny?
Vďaka
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2019 v 21:56
Pokud kótujete rozměr, který je daný parametrem, nebo z něj jde odvodit, vytvořte kótu a následně ji upravte (text) - odstraňte hodnotu kóty a vložte místo ní uživatelský parametr. Ten předem vytvořte jako výraz - ve stylu "d9 + výchozívýškováúroveň".
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1262
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2019 v 13:05
Jak často to využíváte?
Umím si představit nějaký doplněk, který, když ve výkresu vložíte značku (podobně jako třeba drsnost) tak její polohu přepočítá na Z-ovou souřadnici v modelu a tu vám v ní zobrazí.
Potom je možné zařídit i aktualizaci při změně geometrie, nebo posunu značky.
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 908
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2019 v 20:22
Pekný deň,
nepoužívam to každodenne...viacmenej nárazovo. Len keď robím nejaké zostavy - osadenie technológie v stavebnej konštrukcii...napríklad rez čerpacou stanicou...
Aby som sa nepomýlil, tak využívam aj excel, kde si vytvorím tabuľku ktorá mi prepočítava zvislé kóty na konkrétnu nadmorskú výšku v metroch nad morom. Hodnoty potom porovnám s kótami na výkrese a keď je všetko O.K., manuálne dopíšem do výkresu výškové stavbárske nadmorské výšky a tie klasické kóty potom vymažem...
Funkčné, ale málo slerózovzdorné...Smile
V Revite som nikdy nerobil, ale predpokladám že tam je takáto funkčnosť štandard...Dakedy, veľmi dávno, keď som ešte kreslil v Autocade, som mal na to urobený lisp...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.