Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1680 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Sloučení více částí do jedné

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johnspad1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.lis.2019
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johnspad1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Sloučení více částí do jedné
    Zasláno: 15.lis.2019 v 08:25
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli jde sloučit více komponent do jedné v modu sestavení.
viz obrázek
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1395
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2019 v 08:44
Důležité je odpovědět si na otázku "proč".
Dá se udělat podsestava, která zachová komponenty, ale na úrovni vrcholu se tváří jako jedna komponenta (doporučuju)
Nebo se dá příkazem "odvození" vytvořit jediný díl .ipt (s vazbou, nebo bez) na původní sestavu.
Zpět nahoru
johnspad1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.lis.2019
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johnspad1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2019 v 09:00
Vytvoření podsestavy se mi zdá jako nejlepší řešení.
Ale mám ještě otázku, jednotlivé části se překrývají, šlo by udělat, abych každou součást na sebe navázal aniž bych nemusel změnit polohu části? Pouze vystřihnul ten jeden kousek.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1395
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2019 v 09:05
Na tohle je optimální využít "generátor nosných konstrukcí" (frameGenerator), který přesně tyto úlohy řeší.
Jinak je potřeba to modelovat (náčrt + vysunutí (odříznout)).

Nicméně doporučuju si projít nějaké základní kurzy (třeba online) jak pracovat v Inventoru. Tyhle základy jsou tam docela dobře vysvětleny.
Zpět nahoru
johnspad1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.lis.2019
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johnspad1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2019 v 09:10
určitě se na to podívám, děkuji moc za rychlou pomoc
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3463:VIPJak převést DWF soubor ze staršího formátu na novější nebo sloučit více DWF výkresů do jednoho?
Tip 11236:VIPJak vykázat Tag různých komponent v jednom sloupci výkazu.
Tip 12156:Rozpiska zobrazuje více součástí v jednom řádku (*Různé*)
Tip 11963:Jak do kusovníku Inventoru přidat celkovou hmotnost, součet hmotností dané součásti?
Tip 8635:Analýzy výkonu GIS serveru Autodesk Infrastructure Map Server.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.