Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2452 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Revit kopírování oken mezi fázemi

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 37
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Revit kopírování oken mezi fázemi
    Zasláno: 19.lis.2019 v 17:27
Dobrý den,

narazil jsem na problém při vytváření výkresů stávajícího a nového stavu a kopírování oken mezi jednotlivými fázemi výstavby.
Můj postup: Označím okna a nastavím fázi demolice na "bourání". V novém stavu se mi původní otvor vyplní vyzdívkou - tu spojím geometrií s okolním zdivem a kopírují původní okno do nové fáze "nový stav". No a v tom Revit zahlásí že instance okno nic neořezává a Jeden prvek je celý uvnitř jiného - nechápu proč. Dřív jsem s tím problém neměl. Nevíte kde může být problém - že by to dělaly rodiny oken?
Odkaz na stažení souboru 
https://www.uschovna.cz/zasilka/SNHSS36Z8SV4ZUYT-P3S/
Díky za reakce

M
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 37
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2019 v 22:15
Doplňující informace... po dlouhém testování jsem zjistil co způsobuje chybové hlášení. Je to tím, že v rodině okna je použito dutého tvaru pro ořezání, nikoliv otvoru. Pokud z rodiny odstraním dutý tvar  a nahradím ho otvorem, vše funguje normálně. Ale jak z toho ven...to nemůžu kopírovat okna a dveře upravené dutým tvarem?

děkuji

M
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 201
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2019 v 07:47
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
Žufi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2018 + Cadkon2018, Revit2019
Stav: Offline
Bodů: 104
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2019 v 08:25
zrovna včera jsem řešil to samé. 
pomohlo mi zkopírovat okno v pohledu nové fáze o kousek vedle, změnit jeho typ an ten který potřrbuji, staré okno zbourat, spojit geometrii a nové okno posunout zpátky. u rodinného dmku to ješě jde, ale i tak je to pakárna.
Ž
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 37
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2019 v 00:38
Dobrý večer,
po dlouhém zkoumání se vracím k tématu. Takže kopírování prvků které používají dutý tvar nelze přenést na úplně identické místo, alespoň tak soudím podle vlastní zkušenosti a předešlých odpovědí. No upřímně oficiální vyjádření od vývojářů mě velmi pobavilo - není nalezen žádný problém a program funguje jak byl navržen. V tom případě jsem si jist, že byl bohužel navržen špatně a měl by být přepracován. Takhle si produktivní práci teda nepředstavuji a nejsem určitě sám. Bohužel to není jediná chyba programu, je jich bohužel mnohem více, ale to uživatelé vědí. 

Děkuji za odpovědí


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10480:Fázování rodiny okna s vnořenou rodinou vybrání.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10568:Využití multi-kopírování v Revitu.
Tip 10912:Jak nastavit fázi pro objekt místnosti?
Tip 11454:Jak v Revitu vybourat okno (dveře) a ponechat nevyzděný otvor?
Tip 11455:Jak v Revitu vybourat stávající okno a na jeho místo vložit nové?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.