Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2230 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

prepísanie textu vo všetkých výkresoch

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
cvirikovec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 53
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cvirikovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: prepísanie textu vo všetkých výkresoch
    Zasláno: 04.pro.2019 v 11:09
ahojte. 
Existuje príkaz na prepísanie textu vo všetkých otvorených výkresoch?

Lebo keď dám len find and Replace tak mi prepíše len v tom práve zobrazenom výkrese.  Potreboval by som napríklad nech mi prepíše vo všetkých výkresoch ktoré sú otvorené  text 12/2019 na 10/2019 Disapprove

A tiež či exituje hromadné uloženie, aby mi teda uložilo všetky otvorené výkresy, bez toho aby som do každého musel vstupovať.

ďakujemmm
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 676
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2019 v 11:32

Co se týká hromadné změny textu, tak to netuším, myslím, že to nejde...

Hromadné uložení lze provést kliknutím na pravé myšítko nahoře v liště na záložce výkresu a vybrat "uložit vše" …. lze také hromadně uzavřít všechny výkresy ...
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19066
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2019 v 13:37
Příkaz ne, ale dá se to naprogramovat. Nicméně jednodušší by možná byla cesta dávkového zpracování - tedy např. ScriptPro a v něm příkaz pro provedení požadovaného nahrazení. Anebo - pokud to nahrazení je jen kvůli datumu - použít pro datum automatické pole. Viz např.:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1306:Editace textu kóty.
Tip 10513:PDF publikované z AutoCADu 2016/17 mají kolem textů obdélníčky (vyhledatelný text v PDF).
Tip 97:Přepínání mezi překrývajícími se výřezy.
Tip 9678:Hromadný export atributů z výkresů - např. čísel výkresů z rohových razítek.
Tip 12558:Zachycení prvku - automatický kód iLogic.
Tip 11421:VIPPosunuté nebo širší texty v DWG při úpravě vlastností ve Vaultu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.