Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3251 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

využití tab clearance.xls

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: využití tab clearance.xls
    Zasláno: 11.pro.2019 v 09:37
Dobrý den
Zvažuji tvorbu iPrvku nebo prvku do OC, který by využíval data z tabulky clearance.xls (součást Inventoru). Mělo by jít o otvor tvaru převrácené klíčové dírky.
V tabulce clearance.xls jsou všechny potřebné informace jako je průměr dříku šroubu, průměr hlavy apod. pro různé typy šroubů.
Je vůbec něco takového možné, nebo je jediná možnost … tabulku překopírovat do iPrvku.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1389
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.pro.2019 v 16:06
Nevím o tom, že by se dal iPrvek řídit externí tabulkou.
Ale pomoci iLogicu se dají měnit parametry iPrvku a číst data z Excelu. Asi bych se nepouštěl do kompletní obsluhy vkládání, ale napsat pravidlo, které 
1) Přečte data z clearence.xls
2) Zobrazí seznam a nechá uživatele vybrat typ a velikost šroubu
3) Nastaví parametry všem předem vybraným iPrvkům

tak to si představit dokážu. A možná to bude jednodušší, než kopírovat celou tabulku.

Edit:
Ale pokud by se mělo jednat o šestihranný šroub a inbus, tak těch řádků bude jenom pár a ty se asi dají zkopírovat.


Upravil Navara - 11.pro.2019 v 16:12
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1389
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.pro.2019 v 16:54
Tak na tohle se opravdu nic programovat nevyplatí.
 
Připojené souboryzipuploads/9996/20191211.zip

Těch řádků je opravdu pár

Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.pro.2019 v 16:56
měl jsem představu, že by se to chovalo jako při tvorbě otvoru pro šroub.
Vybral bych typ šroubu (šestihran, inbus, s drážkou, …) rozměr a to jestli má být normální, těsná nebo volná.
Trochu jsem vycházel z logiky, že iPrvky i iSoučásti dokáží volat tabulku závitů (list, řádek, buňku tabulky thread.xls) tak by to mohlo nějak jít i zde.
Asi budu muset vymyslet něco jiného.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.pro.2019 v 17:05
Ano, klasický iPrvek do kterého doplním řádky není problém. Chtěl jsem vědět zda se dá využít design dat inventoru. Jistě by to otevřelo mnoho dalších možností.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.