Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3077 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Propsání názvu povrchu do kusovníku

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Propsání názvu povrchu do kusovníku
    Zasláno: 19.pro.2019 v 19:01
Dobrý den všem,
potřebuji zautomatizovat vyplňování rozpisky. Takže chci, aby se název povrchu/barvy automaticky propisoval. Jak je toho možné docílit?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1782/003.PNG

Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2019 v 19:30
Ano, je to možné.
Pomocí iLogic - pravidla jako nová už. vlastnost např. "barva".

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 37298/Poznámka_2019-12-19_192446.png


JanB.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1495
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2019 v 20:42
Je to nozmálne vlasnost VZHLED. lze ji vložit přes odkaz  do  výkresu  či přes vytvoření sloupce vzhled v rozpisce:) 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10604/fotos.PNG


Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.pro.2019 v 09:06
Ano "VZHLED" se dá dát do rozpisky sestavy ( tak jak to máte na obrázky 1 - otevřít "VLASTNÍ NASTAVENÍ " - 2 uchopit myškou vzhled - 3 přetáhnout na požadované místo ), i do výkresu jako odkaz.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/Výstřižek.PNG

 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/Výstřižek_2.PNG



Nevýhody : budou se vám tam propisovat názvy tak jak jsou v inventoru. Proto budete muset vytvořit vlastní nebo si třeba stáhnout RAL knihovnu jako kolega výše.

Já to používám tak že jsem si vytvořil rovnou vlastní knihovnu materiálů v kterých mám v názvu napsanou i povrchovou úpravu "Hliník 6061 - BÍLÁ ( RAL 9010 )....." .
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1495
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.pro.2019 v 11:56
To  je pravda. Nebo lze vytvořit uživatelskou vlsnost a tam  to napsat formou textu.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.pro.2019 v 13:20
Ano, pokud nevadí knihovní název, tak barvu povrchu lze vložit do razítka snadno i bez iLogic.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 37298/Poznámka_2019-12-24_131600.jpg


JanB.
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.pro.2019 v 22:15
Děkuju všem za příspěvky, ale zapomněl jsem na začátku uvést jednu zásadní informaci. Musím to propsat do uživatelských vlastností, protože se tam propisujou i povrchy z Woodworku a ty jinak nastavit nejdou. Takže budu potřebovat to iLogic pravidlo. Nevíte o nějakém?
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1782/Woodwork_01.PNG

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.pro.2019 v 06:35
Třeba takto, ale vzhledů může být v součásti i více.

iProperties.Value("Custom", "můjMateriál") = ThisDoc.Document.activematerial.displayname
iProperties.Value("Custom", "můjVzhled") = ThisDoc.Document.activeappearance.displayname

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.pro.2019 v 07:38
Dobrý den, díky moc, funguje to. Existuje ještě pravidlo, které to propíše ze sestavy. Toto pravidlo u sestavy nefunguje. Jde o to, že RALku u svařence přiřazujeme a píšeme až u sestavy.
U nás nikdy více povrchů v jedné součásti nemáme a pracujeme výhradně se vzorníkem RAL.
Ještě jednou díky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.pro.2019 v 08:06
To znamená že vzhledy jsou přepsány až na úrovni sestavy? Buď tedy nastavovat iVlastnost v okamžiku onoho přepisování, nebo zjistit přepsání některé součásti sestavy a z něj implikovat přepsání všech součástí (přímo na úrovni sestavy to zjistit nejde) - např.:

Dim compOcc As ComponentOccurrence
compOcc = ThisDoc.Document.ComponentDefinition.Occurrences(1)
MsgBox(compOcc.Appearance.Name)

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8766:Jak změnit všechny buňky tabulky kusovníku na nestatické?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 6552:VIPZobrazení plochy povrchu součásti v kusovníku Inventoru.
Tip 11782:Uživatelské úpravy kusovníku Inventoru - postup.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,157 sekund.