Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4782 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zjednodušené kótování od základny

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bernardr Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 103
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zjednodušené kótování od základny
    Zasláno: 08.led.2020 v 15:42
Dobrý den,
jak prosím nastavit v Inventoru možnost kótovat zjednodušeným kótováním od společné základny? Tedy včetně té čáry s šipkami.
V inventoru 2020 použiji kótování Staniční,ale neudělá mi to šipky ani kótovací čáru, pouze vynášecí s hodnotami.
Děkuji
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 75816/Blok.jpg

Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 483
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2020 v 09:34
Dobrý den,

Toto v Inventoru jde pomocí příkazu "Staniční sada" (karta "Poznámka", panel "Kóta", rozkliknout ikonu "Staniční".
Přes pravé tlačítko na vytvořené staniční kótě je možné např. změnit počátek, přidat nebo odebrat staniční kótu a další možnosti.
Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1473
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2020 v 09:49
A možná bude potřeba ještě upravit styl kótování

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/09-01-2020_9-45-36.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/09-01-2020_9-46-57.png




Upravil Navara - 09.led.2020 v 09:52
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 103
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2020 v 16:51
Dobrý den,
moc Vám děkuji.
Přeji hezký den
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.