Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2045 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

změnování výkresů a modelů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Abaqus, NX, Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: změnování výkresů a modelů
    Zasláno: 16.led.2020 v 09:33
Dobrý den.
Dovolím si doplnit pány Michla a Šimůnka. Pokud potřebujete těch modelů a výkresů kopírovat větší množství a v názvu Vám stačí jen přidání předpony nebo přípony, můžete použít funkci "Kopie modelu iLogic". Viz zde - https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=28280&KW=ilogic+kopie&title=design-asistant.

Mašek
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2020 v 06:54
Dobrý den
Odzkoušeno a prohlášeno skvělým :-)
Děkuji moc
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2020 Professional
Stav: Online
Bodů: 439
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2020 v 15:45
Dobrý den,

ve Vašem jednoduchém případě (nová verze Součásti) to lze ještě jednodušeji.
Otevřete starý Part, uložíte pod novým názvem.
Otevřete starý výkres, uložíte pod novým názvem.
V novém výkrese v záložce Správa ikonou Nahradit referenci modelu vyměníte referenční model ze starého na nový a je to ;-)
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2020 v 14:01
Díky
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19360
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2020 v 09:54
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2020 v 09:37
Dobrý den
Opět prosím o radu ohledně Inventoru. Jde o to, že používám klasický Inventor (bez Vaultu) a nemohu přijít na to, jak vytvořit nový výkres ze změnované součásti, aniž bych ho musel kreslit od začátku. Prakticky je to tak, že vytvořím nějakou součást nebo sestavu a z nich výkres (Inventor DWG). V případě změny v modelu (otvor navíc nebo změna délky, cokoli) nechci vyxtvářet výkres dwg od začátku, ale chtěl bych použít stávající, jen s pronesenými změnami. Model je pochopitelně uložen nový s indexem změny.
Děkuji moc za odpověď.
Jirka
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.