Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2933 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vytváření rohového razítka

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hkudrna Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.lis.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD2007
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hkudrna Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vytváření rohového razítka
    Zasláno: 18.led.2020 v 22:34
Mám takový začátečnický dotaz. Vytvářím si výkres s rohovým razítkem a to tak, aby bylo možné natahovat formát výkresu. Použil jsem nějaké vzorové a to si upravil.

Když ale na výkresu natáhnu formát, rozletí se mi rohové razítko.
Co dělám špatně? Některé čáry "drží na místě", některé ne.
Předpokládám, že je nutné nějaké ukotvení.
Když v editoru rodiny čáry připnu "špendlíkem", tak to problém neřeší.

Děkuji za tipy.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 11760/Razitko.jpg


Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 507
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2020 v 08:44
A vkládáte to jako samostatnou rodinu?
Zpět nahoru
m3ph1st0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD 2020, REVIT 2020
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace m3ph1st0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2020 v 08:14
Mě se nejvíce osvědčilo vytvořit z čar a textů razítka skupinu a tu potom okótovat k hranicích papíru. Tyto kóty lze potom uzamknout a razítko tak zůstává na místě.
Zpět nahoru
VojtechC Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit2020
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VojtechC Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2020 v 16:01
Bojoval jsem s tím úplně stejně. V nastavení viditelnosti (VV) jsem si v kategorii poznámek zapnul Automatické kóty náčrtu. V rodině jsou zobrazovány modře a mají "moc" hýbat s čárami, které nejsou připnuty jiným způsobem (klasickými kótami). Proto mám tolik kót v přiložených náhledech, kterých se týká i můj další dotaz.

Chtěl bych mít v seznamech výkresů (i v samotném výkrese) rozměry daných výkresů a počty formátů A4.

Snažím se do svého rohového razítka vložit štítek, který se skládá ze tří sdílených parametrů. První dva mají zadaný parametr šířky a výšky výkresu, třetí pak vypočítaný počet formátů A4 pro daný výkres.

Přikládám screenshot s nastavením sdíleného parametru, nastavením štítku a chováním razítka ve zkušebním projektu. Ostatní štítky po nastavení projektových parametrů fungují tak jak mají, ale tyto 3 hodnoty se mi tam nedaří dostat. Zkoušel jsem použít všemožné nastavení parametrů.. Co mi uniká? Jde to vůbec?

Děkuji za případné odpovědi. V.C.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 98445/01_Nastavení_sdíleného_parametru.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 98445/02_Nastavení_štítku.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 98445/03_Po_načtení_do_projektu.png


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3521
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2020 v 16:35
Nekomplikujte si život a zkuste vyjít z něčeho takového:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/rozp1.PNG


Zpět nahoru
VojtechC Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit2020
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VojtechC Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2020 v 16:44
Dobře, ale do razítka přímo na výkrese to pak dostanu jak? Jde mi hlavně o tisk na plotru z PDF.. Mívám atypické formáty výkresů, tak chci mít hned pod razítkem vepsaný rozměr.

A pokud narážíte na vzorečky tak ano, teprve se to učím a jsem si jistý, že to jde i jednodušeji :)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3521
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2020 v 17:23
Jo, v razítku je pro počet A4 obecná popiska POZ_počet A4, která se odkazuje na hodnotu sdíleného parametru "Počet A4". V rodině rozpisky mám tedy 3 vložené rodiny:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/rozp2.PNG



Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19559
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2020 v 18:31
Počet formátů je automatický parametr při použití bonus aplikace Revit Tools. Viz:


Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
VojtechC Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit2020
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VojtechC Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2020 v 19:38
Pane Jirát, děkuji Thumbs Up.

Díky vloženému symbolu obecné popisky do rodiny rohového razítka se mi povedlo přesně to o co jsem se snažil.

V.C.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 4182:Jak v rohovém razítku zobrazit název RVT souboru a cestu?
Tip 7887:Otazníky v rohovém razítku Revitu.
Tip 2849:VIPJak v rohovém razítku IDW výkresu Inventoru snadno uvést celkovou hmotnost, objem sestavy nebo měřítko?
Tip 1269:VIPRohové razítko (kusovník, rozpiska) nepíše česky.
Tip 2276:Jak nastavit vlastní rohové razítko pro rozvržení?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.