Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3320 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

výpočet hmotnosti

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johnspad1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.lis.2019
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johnspad1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: výpočet hmotnosti
    Zasláno: 22.led.2020 v 17:47
Dobrý den, mám problém ohledně výpočtu hmotnosti sestavy.
Vždy mi totiž program spočítá i hmotnost prázdného prostoru. Například mám trubku a chtěl bych zjistit její hmotnost, ale invetor my vždy spočítá hmotnost i s tím prázdným prostorem uvnitř. Dá se to nějak upravit, že by spočítal pouze jen tu stěnu? Děkuji za odpověď
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2020 Professional
Stav: Offline
Bodů: 456
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2020 v 06:49
Zdravím,
Inventor samozřejmě počítá pouze materiál, takže Vámi uváděný případ je dost zvláštní    Jak je trubka tvořená? Je dobře nastavená hustota?
Kdyžtak sem vložte model trubky k prozkoumání.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
johnspad1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.lis.2019
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johnspad1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2020 v 20:12
Tak konkrétně dělám stroj, ještě není hotový, ovšem i tak je dost zvláštní, že váží 800 kg na to že je vysoký 600 mm a dlouhý 1800 mm.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 477
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2020 v 06:14
chyba je nejspíše v ručním přepsání některé vlastnosti. Je to signalizováno "rukou" vedle pole hmotnost, viz. obr.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63825/CF_chyba.JPG

Zpět nahoru
johnspad1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.lis.2019
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johnspad1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2020 v 08:48
tady tuto součást jsem dělal přes generátor plechů, ale při výpočtu hmotnosti mi to počítá i s tou kostrou, nejde ta kostra nějak vymazat? protože i když zvolím, aby mi to spočítalo hmotnost bez té kostry (ve výběru "Tělesa") a dám použít, tak stejně mi to v sestavě počítá i s tou kostrou.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2020 Professional
Stav: Offline
Bodů: 456
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2020 v 09:15
nastavte té Kostře strukturu rozpisky - referenční
Pak se nepočítá do výpočtů objemu a hmotnosti
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 477
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2020 v 21:18
Chyby hmotnosti rovněž dělají zjednodušeně modelované komponenty. Např. elektromotor modelovaný jako jeden ocelový blok bez vnitřní struktury, apod. U takovýchto "náhrad" je vhodné nastavit hmotnost podle katalogu. Je-li v sestavě takových náhrad více tak to rovněž může ovlivnit výslednou hmotnost.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9554:VIPVýpočet celkové hmotnosti ocelové konstrukce potrubního systému.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 3111:Jak rychle zjistit celkovou hmotnost či objem sestavy?
Tip 8926:Jak nezahrnout některé části sestavy do celkové hmotnosti?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.