Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2792 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Osnova - přenesení vzhledu do dalších výkresů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Osnova - přenesení vzhledu do dalších výkresů
    Zasláno: 29.led.2020 v 12:14
Dobrý den,

mám poměrně velkou a komplikovanou osnovu, kterou jsem upravil, aby vypadala k světu: prodloužil, zkrátil nebo zalomil konec, tam kde se popisy nevešli nebo protílali. Rád bych takhle vyladěné osnovy měl ve všech půdorysech. Při vytvoření nového půdorysu je osnova bohužel ve výchzím, hnusném zobrazení.
Jedním řešením je duplikovat půdorys i s detaily, ale problém nastane, když potřebuju půdorys propojený s jiným podlažím. Duplikát si vždy nese sebou i informaci a podlaží, která se nedá změnit.
Druhým řešením, je uložit si osnovu z Reivtu jako dwg, zpětně ho nahrát a pokaždé osnovu manuálně upravit. Neexistuje ale nějaké elegantnější řešení?

Používám Revit 2019.2.

Předem děkuju za odpovědi.
Lukáš
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2020 v 12:27
Můžete si udělat duplikát toho podlaží, kde jsou gridy upravené, na něm vypnout vše kromě gridů, a tento pohled (opět zduplikovaný pro další podlaží) pak osazovat na výkresy pro tisk. U ostatních půdorysů na výkresech pak gridy vypnout. Nebo mít osovou osnovu jako legendu, pak stačí jedna ve správném měřítku a můžete ji osadit na všechny výkresy.
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2020 v 13:20
Děkuju, to zní rozumně mít jeden pohled s upraveným rastrem a podkládat ho až na výkresech.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5167:VIPŘešení potíží s přiřazením materiálů do Revit souboru ve VIZu.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8300:Jak změnit barvu popisek osnovy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.