Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4571 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zobrazeni atributu bloku v panelu vlastnosti

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 29
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zobrazeni atributu bloku v panelu vlastnosti
    Zasláno: 30.led.2020 v 10:56
Zdravim pratele..
jiz nekolikaty den se snazim marne dohledat, kde musim co a jak nastavit, lec marne..
zkousim se proto obratit zde na zkusenejsi Smile

Ve firme mame X pocitacu. Na kazdem je nainstalovan AutoCAD 2012.
Zobrazeni vlastnosti (CTRL+1) na kazdem PC ale funguje odlisne, i kdyz maji stejne "Pracovni prostor pro 2D kresleni".

Jadro problemu:
Na nekterych PC, pokud vyberu blok, tak se mi ve vlastnostech zobrazuji informace daneho bloku (jmena atributu a jejich hodnoty, ktere mohu menit).
Na zbylych PC, pokud vyberu blok stejnym zpusobem, tak se mi ve vlastnostech tyto informace vybranych bloku vubec nezobrazuji.

Marne hledam, kde co a jak nastavit.. jiste v tom bude nejaka drobnost jako je odlisna systemova promena nebo netusim..
kazdopadne editaci bloku pres vlastnosti pouzivame ve firme ve velkem pro hromadne nahrazeni nekterych hodnot u vybranych bloku..

predem moc dekuji vsem, kdo poradi vyresit tento problem..
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 12:09
No jestli to jsou obyč bloky, tedy né z nějaké nádstavby, tak zkotrolujte zda to máte správně vyupdatevané, všechno aktuální...
Jestli to je z nějaké nádstavby, pak zkontrolujte enablery.
Zpět nahoru
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 29
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 12:16
Jedna se o vlastni blok, ktery jsem sam nakreslil.. doplnil atributy pro vyplnovani oznaceni, technickych parametru, cisla svorek atp.
ten samy blok na jednom PC v tom samem ACAD se normalne zobrazi v panelu vlastnosti.. a na druhem ne..

je treba hodit nejake screeny? Smile
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 12:21
Vy mate problém jen s jedním blokem?
Jakože stejný výkres v jednom pošítači atributy zobrazí a jiný ne...
Jiný výkres, stejné chování?
A když ho attsync-nete tak se nezpamatuje?

Asi by spíš pomohlo postnout ten block samotný...
Zpět nahoru
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 29
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 12:24
nikoli.. problem je globalni.. u jakychkoli bloku..

ta sama skupina bloku (radove desity az stovky).. na nekterych PC ve stejnem ACAD (2012) se v panelu Vlastnosti zobrazuji.. a na jinych ne

verim, ze to bude nejaka "hloupost" v nastaveni (systemova promena apod.)
marne to hledam

Jiný výkres, stejné chování? - ANO
A když ho attsync-nete tak se nezpamatuje? - beze zmeny
Zpět nahoru
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 29
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 12:29
Dobra.. prikladam ten nejtrivialnejsi blok "RAZITKO"

tento blok vlozim do jakehokoli vykresu (bezne pouzivam) pomoci "Vlozit blok" kde jej vyberu..
pri dvojtym rozkliknuti mi standardne vybehne editacni okenko pro editaci hodnot jednotlivych atributu..

pokud si na nej kliknu jen jednou, abych ho mel vybrany.. tak na nejakych PC se mi zobrazi soupis vsech atributu vc. moznosti editace v panelu Vlastnosti.. a na jinych ne..


Upravil jcepek - 30.led.2020 v 17:40
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 12:39
Zpět nahoru
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 29
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 12:46

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 31012/Rozdil_zobrazeni.JPG


prikladam jeden priklad jineho bloku... kde jsem vyscreenoval ruzne zobrazeni...

pro vysvetleni..
vyscreenovany blok zde obsahuje "pouze" textova pole, ktera jsou vyplnena v hodnotach atributu bloku..

verim, ze na zaklade tohoto screenu uz bude jasne, co se mi nezobrazuje (omluva za omezene vyjadrovani laika z me strany)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 13:12
Díky, asi mám představu. 
Zkuste si projít co jsem nám nalinkoval... tady je ještě jeden, třeba pomůže.

Doufám, že pomůže. Víc pomoct asi neumím. 
Zpět nahoru
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 29
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 13:34
Dekuji Johny
tak jsem si projel ty linky..

1) ACAD vsude aktualizovan - beze zmeny
2) ATTDISP - mam na vsech PC na stejnou hodnotu "Normal"
3) ATTMODE - ovlivnuje zobrazovani/ukryvani atributu na vykrese obecne (nikoli v panelu Vlastnosti

bohuzel.. stale bez pozitivniho vysledku Sleepy
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 13:38
Ještě - ty screenshoty nejsou s čistého Autocadu, čili zkontrolujte ty anablery.
Zpět nahoru
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 29
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 13:42
omlouvam se, ale asi nerozumim..

"screeny nejsou z cisteho AutoCADu"

jedna se o plnohodnotnou verzi "AutoCAD Map 3D 2012"

Smile co ze to mam zkontrolovat? "anabler"? to je co prosim
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 13:51
Podívejte se do seznamu instalovaných programůve windows, jestli tam kde to funguje nemáte doinstalované nějaké Object Enabler pro zobrazovaní novějších dat. 

Vypadá to nějak takto....
 


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1045/Untitled.png


Zpět nahoru
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 29
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 13:57
Negativni - nikde nenalezeno.. (kontrola na PC, kde mi zobrazovani gunguje)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 14:33
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19275
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 14:34
U starších verzí AutoCADu se podobné chování projevovalo u některých atypicky vytvářených bloků (programově, ne příkazem BLOK/PIŠBLOK; nebo z non-DWG aplikací). Zkuste blok formálně upravit v _BEDIT, popř. sesynchronizujte atributy pomocí _BATTMAN.

 
Ověřte rovněž jestli starší AutoCAD neprovozujete v nepodporovaném OS - např. Win10.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 29
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 15:39
Dekuji za vasi reakci..

toto nejednotne chovani (zobrazeni/nezobrazeni ve vlastnostech) spatrujeme jak u programove vytvarenych bloku (programove prevadene texty na bloky, ktere mame od "Vas" - CAD Studio), tak i u jinych bloku, ktere jsou vytvarene od zakladu (caru za carou) v AutoCADu a ulozene jako DWG..
zadne jine externi bloky (bloky z jinych externich bloku) nepouzivame..

_BEDIT i _BATTMAN jsem zkusil.. a bez vysledku.. i kdyz otevru jeden a ten samy vykres s blokama.. na jednom PC se mi podrobnosti bloku ve vlastnostech zobrazi.. na jinem stale ne.. 

"Ověřte rovněž jestli starší AutoCAD neprovozujete v nepodporovaném OS - např. Win10."
Ano, neni tomu tak davno, co se ve firme zajistoval hromadny prechod na Win 10.
zvlastni je, ze to na nekterych PC (s OS Win 10) zobrazuje vse jak ma a u nekterych PC (s OS Win 10) nezobrazuje...

porad tajne doufam, ze naleznu neco, cim se to vse nastavi stejne..
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19275
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 16:11
Ty Win10 bych viděl v tomto případě jako nejpravděpodobnější. Neliší se ty Win10 svou verzí (viz příkaz WinVer)? Většina nekomaptibilit totiž pochází z aktualizací systémové komponenty .NET Framework, jejíž verze se může na jednotlivých PC lišit.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1922:VIPJak spouštět poklepáním starý editor atributů?
Tip 10760:Proč atribut dynamického bloku nereaguje na stav viditelnosti?
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.
Tip 2816:Chybně natočené atributy zvětšeného bloku.
Tip 9617:Jak se zbavit zobrazení "----" v prázdných polích?
Tip 7594:Editace bloku se neprojeví ve výkresu (u existujících referencí bloku).


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.