Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2628 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Inženýrské sítě - potrubí obecně

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inženýrské sítě - potrubí obecně
    Zasláno: 30.led.2020 v 13:08
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jaký byste doporučili postup pro vytvoření sítí jako je plyn, kanalizace atd. Problém s použitím přednastavených potrubí vídím v napojování. To koleno je totiž vždy omezeno nějakým úhlem.
To, co bych si představoval, je označení čáry, která mi reprezeuntuje osu daného potrubí a přiřazení průřezu trubky, konec. Ty podzemní trubky cestují ve všech třech směrech naprosto nepravidelně. Nepotřebuji to mít krásné, spoje můžou být nezaoblené, prosté protnutí mi stačí. I kdyby konce byly nahulváta useknuté, je mi to pořád úplně jedno. Cílem je později zkontrolovat kolize mezi opěrnými konstrukcemi s podzeminím vedením.

Děkuju za každou radu
Lukáš
Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Stav: Offline
Bodů: 469
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace statecny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 13:34
Dobrý den,
v nastavení Revitu pro trubky je možné určit zda se používá přednastavený úhel nebo libovolný. Pokud máte koleno definované v typu trubky. Nastavte si tedy libovolný úhel - viz video:
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 45/kolena_pod_uhlem.gif


Ukázka je dělaná na šabloně cadstudia - CADStudio_ZTI_CZ

Václav Statečný

CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2020 v 17:12
Děkuju za odpověď. Nakonec jsem přišli na to, že určitou roli hrál i materiál trubky. Poté, co jsme zvolili umělou hmotu, začaly ty spoje fungovat lépe. Ale stejně, když použiju trubku, kterou mi nabízí Revit, nedokážu ji udělat výškově šikmo (což potřebuju), jde prostě jen svisle nebo vodorovně. Lze udělat trubku u výškově šikmou?
Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Stav: Offline
Bodů: 469
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace statecny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2020 v 08:44
Pokud chcete kreslit trubku ve spádu, zadejte při vytváření trubky v kontextové nabídce sklon. Viz obr.:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 45/sklon.PNG


Václav Statečný

CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Stav: Offline
Bodů: 261
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pavel Homan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2020 v 08:46
Nejrychlejší a nejpřesnější to může být v pohledu (bokorysu), nebo v řezu.
Pavel Homan

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2020 v 10:50
Děkuju za rady. Vyzkouším to.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5523:Doporučené barvy inženýrských sítí.
Tip 10075:Jak v Revitu kreslit inženýrské sítě - typy čar pro situace.
Tip 6963:Snazší projektování HTU a křížení inženýrských sítí.
Tip 5248:VIPKontrola kolize nebo nebezpečné blízkosti potrubních řadů.
Tip 9853:Kde vzít další typy čar pro liniová vedení a inženýrské sítě?
Tip 8130:Modelování výkopů u kolmo vedených inženýrských sítí.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.