Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1736 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Inventor - Struktura rozpisky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Spartan54 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.dub.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Spartan54 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor - Struktura rozpisky
    Zasláno: 05.úno.2020 v 11:07
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Vytvořil jsem si takovou vzorovou sestavu, ze které přes pravidlo měním dle zadaných hodnot rozměry jednotlivých dílů. Tím vytvářím různé výrobky. Mám ale téměř stejný výrobek, ve kterém jenom vyměním dva díly za tři jiné (plechové výplně za jeklový rám).
Zkoušel jsem si všechny díly naházet do hlavní sestavy a tady je pravidlem vypínat a zapínat. Tím ovšem vznikne nová úroveň detailů. Úroveň detailů potřebuju zachovat hlavní, kvůli následnému exportu rozpisky použitých dílů.
V sestavě bych teda potřeboval přes i-logic nějakým způsobem na dílech určovat strukturu rozpisky. Část dílů jako "referenční" a část zpět na "výchozí". U referenčních vypnu viditelnost. Tímto způsobem by mělo vše fungovat. Potřebuju radu, jak změnit strukturu rozpisky.
Na výkrese se díly se strukturou rozpisky zobrazí nějak čerchovaně, což jde ve výkrese zrušit viditelností dílu, ale to bych potřeboval také pořešit ze sestavy pravidlem. Mužete mi poradit příkazy do kódu?
Děkuji
Zpět nahoru
krupicka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 15.říj.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor HSM
Stav: Offline
Bodů: 107
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace krupicka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.úno.2020 v 10:17
Zdravím, 
   dost podobné téma se nyní řeší zde:

Vám by se ještě na zapínání a vypínání viditelnosti dílů v sestavě mohlo hodit toto pravidlo

Vypíná a zapíná viditelnosti komponent pokud obsahují ve svém názvu zadaný řetězec znaků.

Zkombinováním kódu tohoto pravidla a částí kódu z pravidel, která se nachází ve vlákně, které jsem Vám poslal, by se Vám mělo podařit naprogramovat co požadujete Wink
Zpět nahoru
Spartan54 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.dub.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Spartan54 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2020 v 09:59
Tak v sestavě už se mi automaticky díly přepínají na referenční podle výběru varianty výrobku. Děkuji za "nakopnutí" správným směrem. Teď bych si ještě představoval asi přímo na výkresu sestavy a podsestav nějaké pravidlo, které by prošlo všechny díly použitého modelu, při zjištění referenční rozpisky skrylo tyto díly a ostatní by se musely naopak zobrazit.
Zpět nahoru
Spartan54 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.dub.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Spartan54 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2020 v 13:29

S viditelností referenčních dílů na výkresech si opravdu nevím rady.

Potřebuju napsat pravidlo do výkresů hlavní sestavy a do výkresů podsestav, které by mělo mít následující strukturu:

 

start

Procházej všechny komponenty vloženého modelu a jeho podsestav…..

-pokud je na díle nastavena struktura rozpisky jako referenční – zruš viditelnost tohoto dílu na všech výkresových pohledech

-pokud je na díle nastavena struktura rozpisky jako normální – zapni viditelnost tohoto dílu na všech výkresových pohledech

Konec

 

Popřípadě by pravidlo mohlo být v modelu hlavní sestavy, kde by byla struktura asi následovná:

 

start

Procházej všechny komponenty modelu a jeho podsestav…..

-pokud je na díle nastavena struktura rozpisky jako referenční – zruš viditelnost tohoto dílu na všech výkresových pohledech výkresu tohoto modelu a všech výkresech podsestav

-pokud je na díle nastavena struktura rozpisky jako normální – zapni viditelnost tohoto dílu na všech výkresových pohledech výkresu tohoto modelu a všech výkresech podsestav

Konec

 

Myslím si, že první možnost by byla schůdnější, protože odkazování se na výkresy podsestav bude asi trochu nevhodné. Proto bych použil pravidlo přímo na výkresech, kde to budu potřebovat a při otevření výkresu by se měli referenční díly skrýt.

Prosím o pomoc.

Děkuji.

Zpět nahoru
krupicka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 15.říj.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor HSM
Stav: Offline
Bodů: 107
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace krupicka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2020 v 08:12
Já vás zdravím,
   co si takhle vytvořit v hlavní sestavě více pohledových reprezentací?
Pustit makro, které skryje komponenty, které jsou referenční.
Tuto pohledovou reprezentaci poté vložit na výkres.

Nebo ještě jednodušeji a jít na to od lesa bez programování.
Na výkresovém pohledu na sestavu, která má referenční modely nastavit na druhé záložce následující: pravá myš na pohled - úpravy pohledu, stav modelu, styl čáry - vypnuto.

Co je v rozpisce referenční bude úplně skryté na výkresovém pohledu.

Zpět nahoru
Spartan54 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.dub.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Spartan54 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2020 v 09:37
Tak od lesa se na to musí. Už jsem nad tím přemýšlel moc složitě. Díky, super práce Thumbs Up
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9833:Skrytí souborů obsahového centra v rozpisce Inventoru.
Tip 6423:Rozpiska - prostý seznam součástí v sestavě Inventoru.
Tip 10100:Kusovník nabízí jen volbu "Pouze součásti" (šedivě).
Tip 5702:Ve výkresu se součást zobrazuje čárkovaně.
Tip 4451:Kusovník vs. rozpiska, novinky kusovníku v Inventoru 10.
Tip 10032:Jak exportovat rozpisku s celou strukturou sestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.