Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2185 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

blok

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johny.alias Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: blok
    Zasláno: 05.úno.2020 v 23:56
chcel by som sa spytat ci ide vytvorit blok kde budem mat v kazdom bloku iny tip ciary ale stale to bude fungovat ako blok ze ked posuniem jednou ciarou posunie sa aj v tom druhom bloku

v praxi ked mam obvodove steny 1 .np hrubou a budu v bloku chcel by som mat ten blok aj v zakladoch ale tam uz musim byt ciara tenka ciarkovana ale ked posuniem obovodovu stenou v v 1. np aby sa mi posunula aj v zakladoch
ide nieco take v autocade??
dakujem
Zpět nahoru
Mirda55 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 23.čer.2011
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2019, Urbano Canalis, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mirda55 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.úno.2020 v 11:24
Napadá mě, mít každé podlaží jako samostatný výkres (Obvod_1NP.dwg, Základy.dwg). V nich mít vlastnosti čar DleHlad.
Do Základy.dwg napojit jako externí referenci Obvod_1NP.dwg.
Systémovou proměnnou VISRETAIN nastavit na 1.
Ve správci hladin Základy.dwg najít a předělat hladiny xrefu Obvod_1NP.dwg (z tlusté na čárkovanou čáru) - buď v modelu, nebo ve výřezech v rozvržení.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1037
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.úno.2020 v 14:13
blok by to asi umel... usi byt ale spravne nakreslen - vnitrnosti mit v hl. 0 a vse ByBlock (nebo to co chci)... urcite by ale pak clovek nekde pozdeji "narazil"... neslo by takto udelat uplne vsechno, zacalo by se kombinovat a pak by to uz bylo slozite...

Delat to pres externi reference (XREFy) je spravnejsi... 

A kdyz se clovek pak tim chce zivit, je lepsi poridit si nejakou nastavbu na AutoCAD, ktera toto umi automaticky... resp. delat to v necem inteligentnim (BIM?)..
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9329:VIPSnadné odstranění pozůstatků typů čar vnesených z DGN.
Tip 6817:VIPAutoCAD nereaguje na nastavení jednotek a bloky, xrefy a rozvržení a ctrl+v objekty vkládá zvětšené.
Tip 5411:VIPJak odlišit bloky stejného jména z různých DWG výkresů?
Tip 4884:VIPChybné měřítko (jednotky) vkládaných bloků v Civil3D.
Tip 4189:VIPVrácení posunutých atributů bloku na původní místo.
Tip 2738:VIPJak snadno zvolit vkládací bod při vkládání vícepohledových bloků?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.