Diskuzní fórum, poradna
![]() |
| ![]() |

Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
změna v poměru |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 491 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 10.úno.2020 v 14:11 |
Dík za inspiraci. Pracovat s modulem může být někdy docela výhodné.
|
|
![]() |
|
Radek001 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 10.dub.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 / Autocad 2017 Stav: Offline Bodů: 508 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Já bych si to převedl na vhodný modul. Třeba 100.
Takže když nyní píšete výška 900, do parametru pak lze napsat modul*9. Výška 390 = modul*3,9. Je to tak trochu ekvivalent uživatelského parametru "Délka", co psal kolega Issin.
|
|
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer |
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 491 |
bylo by možní připojit náhled na dvě nebo tři hotové varianty (modelované klasicky) aby bylo více srozumitelné čeho chcete dosáhnout. Z toho náčrtu je zřejmý nějaký vzor, ale zbytek rad je jen "předpoklad".
|
|
![]() |
|
benzala ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.kvě.2016 Lokalita: ČR (SČ) Používám: autodesk inventor Stav: Offline Bodů: 199 |
Díky,díky.
Sice jdu na to kostrbatě ale asi to bude fungovat. Definuji výšku (900 mm ) a další koty odvodím dělením výšky. Takže když potřebuji v základu střední díl o výšce 390 mm nadefinuji - stred=vyska/2,3076 Asi si profici budou klepat na čelo ale je to řešení.
|
|
![]() |
|
Vzorečky jsou prosté. Do zadávacího pole kóty na místo čísla napíšete:
Délka = 50 a potvrdíte. Tím vznikne parametr s názvem Délka jehož hodnota je 50 Při zadávání další kóty můžete napsat: Šířka = Délka / 2 po potvrzení vznikne parametr s názvem Šířka a jeho hodnota bude polovina Délky. Pokud je potřeba vzor upravovat např. tak, že když je velikost do 500mm je opakování vzoru jednou od 501 do 800mm dvakrát … atd. potom by se dalo užít iLogic pravidlo. |
|
![]() |
|
benzala ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.kvě.2016 Lokalita: ČR (SČ) Používám: autodesk inventor Stav: Offline Bodů: 199 |
Zdravím.
Myslel jsem změnu velikosti při zachování poměru. Nějaký plotový dílec budu vyrábět vysoký 1200 mm a některý jen 800 mm A motiv by měl proporčně vypadat stejně. Jsem jelito ale nedokážu převádět do těch matematických vzorce. Např že tento rozměr = 1/9 výšky Asi kdybych to takhle napsal do těch parametru - pak by to fungovalo. Ale když mám výšku 900 mm a ten středový vzor je 390 mm tak jak to nakotovat. Nevím zda jsem to srozumitelně popsal :)
|
|
![]() |
|
máte na mysli OPAKOVÁNÍ VZORU nebo ZMĚNU VELIKOSTI se zachováním vzájemného poměru rozměrů?
|
|
![]() |
|
Ahoj.
Možná hloupý dotaz,ale líná huba..... Dalo by se nějak jednoduše udělat- mám plotovou výplň.A potřeboval bych ji ruzně měnit podle výšky ale tak aby zustaly zachovány poměry velikostí.I když to ruzně zavazbím tak se mi to nakonec rozsype :) díky za jakoukoliv radu :) |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.