Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2081 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

změna v poměru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: změna v poměru
    Zasláno: 06.úno.2020 v 17:54
Ahoj.
Možná hloupý dotaz,ale líná huba.....

Připojené souboryiptnáčrt_výplně.ipt
Dalo by se nějak jednoduše udělat- mám plotovou výplň.A potřeboval bych ji ruzně měnit podle výšky ale tak aby zustaly zachovány poměry velikostí.I když to ruzně zavazbím tak se mi to nakonec rozsype :)
díky za jakoukoliv radu :)

Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 368
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2020 v 22:09
máte na mysli OPAKOVÁNÍ VZORU nebo ZMĚNU VELIKOSTI se zachováním vzájemného poměru rozměrů?
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2020 v 22:46
Zdravím.
Myslel jsem změnu velikosti při zachování poměru.
Nějaký plotový dílec budu vyrábět vysoký 1200 mm a některý jen 800 mm 
A motiv by měl proporčně vypadat stejně.
Jsem jelito ale nedokážu převádět do těch matematických vzorce.
Např že tento rozměr = 1/9 výšky
Asi kdybych to takhle napsal do těch parametru - pak by to fungovalo.
Ale když mám výšku 900 mm a ten středový vzor je 390 mm tak jak to nakotovat.
Nevím zda jsem to srozumitelně popsal :)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 368
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2020 v 23:00
Vzorečky jsou prosté. Do zadávacího pole kóty na místo čísla napíšete:
Délka = 50
a potvrdíte. Tím vznikne parametr s názvem Délka jehož hodnota je 50
Při zadávání další kóty můžete napsat:
Šířka = Délka / 2
po potvrzení vznikne parametr s názvem Šířka a jeho hodnota bude polovina Délky.
Pokud je potřeba vzor upravovat např. tak, že když je velikost do 500mm je opakování vzoru jednou od 501 do 800mm dvakrát … atd. potom by se dalo užít iLogic pravidlo.
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2020 v 00:30
Díky,díky.
Sice jdu na to kostrbatě ale asi to bude fungovat.
Definuji výšku (900 mm ) a další koty odvodím dělením výšky.
Takže když potřebuji v základu střední díl o výšce 390 mm nadefinuji - stred=vyska/2,3076
Asi si profici budou klepat na čelo ale je to řešení.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 368
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2020 v 10:16
bylo by možní připojit náhled na dvě nebo tři hotové varianty (modelované klasicky) aby bylo více srozumitelné čeho chcete dosáhnout. Z toho náčrtu je zřejmý nějaký vzor, ale zbytek rad je jen "předpoklad".
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 508
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2020 v 11:25
Já bych si to převedl na vhodný modul. Třeba 100.
Takže když nyní píšete výška 900, do parametru pak lze napsat modul*9.
Výška 390 = modul*3,9.
 
Je to tak trochu ekvivalent uživatelského parametru "Délka", co psal kolega Issin.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 368
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2020 v 14:11
Dík za inspiraci. Pracovat s modulem může být někdy docela výhodné.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.