Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2744 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

skratky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johny.alias Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: skratky
    Zasláno: 07.úno.2020 v 16:31
prosim viete mi poradit kde si mozem nastavit vlastne skratky na funkcie
dakujem
a je nieco take kde najdem prehlad skratiek a co robia
diki
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19559
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2020 v 16:42
Myslíte klávesové zkratky (např. Ctrl+Shift+G) nebo příkazové zkratky (např. KR)? Ty první v dialogu CUI - viz příbuzný tip 4627 a přehled v tipu 900, to druhé pomocí ACAD.PGP popř. LISP maker.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2020 v 22:53
chcel by som si zadat klavesovu skratku k prikazu alebo po uvedeni zvolenej klavesi ma to vyhodi
viete poradit vdaka
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19559
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 07:23
To důležité je na obrázku zakryté, ale jestli chcete přemapovat klávesu "4" na volání nějakého příkazu, tak vám to asi AutoCAD nedovolí - původní funkce klávesy zmizí, takže byste nemohl zadat žádné číslo s číslicí 4.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6046
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 07:47
Jestli Vám mohu doporučit jednu „zkratku“, zkuste namísto klávesových zkratek gesta (StrokeIt, StrokePlus, ...), je to hodně. Mě trvalo pár let, než jsem se odprostil od neustálého přenastavování zkratek při migraci na nové verze nebo jiné programy. Gesta mi to výrazně zjednodušily.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 10:58
no uz sem na to dolsel....musim pridat = ctrl + neco
4 sem tam dal len tak...chcel som prikaz "posunut" na pismeno "p" mam pocit ze kedysi mi to fungovalo aj bez ctrl

ti gesta StrokeIt no nevim ..na firemny pocitac neco take davat nechcem
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6046
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 11:47
Původně odeslal(a) johny.alias johny.alias napsal(a):

ti gesta StrokeIt no nevim ..na firemny pocitac neco take davat nechcem
Nemusíte to mít na firemním PC, můžete to nosit na flashce jako portable prográmek.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1517
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 15:04
Existují různé typy zkratek. To první je to co potřebujete...

1) ALIASY, např. ten P<enter>. Ty se nedefinují v CUI ale v PGP souboru, což je v zásadě externí texťák. Nechá se to editovat ručně nebo pomocí příkazu ExpressTools/ALIASEDIT, který obsahuje dialog (ten pak edituje ten texťák) Je to jen trochu víc user-friendly metoda.

2) No a pak jsou ty klávesové zkratky, kombinace funkčních kláves a znaku, netřeba <enter>. Nebo patří sem i F* klávesy. To se dělá v tom CUI, což jste už ňák tak pochopil.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1175
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 17:43
Aliasy v PGP souboru jsou různé podle jazykové mutace Autocadu - pro českou verzi musíte použít české příkazy, pro anglickou anglické. Nelze před anglickým příkazem použít podtržítko.
AliasEdit  z ExpressTools dělal problémy právě v české verzi PGP - s češtinou si moc nerozuměl.
Možná, že už se vylepšil.
=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6619:VIPPokročilé klávesové zkratky nejen pro AutoCAD (alternativa k AutoHook)
Tip 4627:Jak nadefinovat novou klávesovou zkratku v AutoCADu 2006 a vyšších?
Tip 6732:Zmenšení objemu DWG výkresů v AutoCADu Civil 3D.
Tip 7619:Klávesová zkratka pro Výběr předchozí.
Tip 10401:Snadné opakování posledního příkazu Revitu.
Tip 900:Jaké klávesové zkratky jsou definovány v AutoCADu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,191 sekund.