Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3061 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Sada listů - nový projekt

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 106
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Sada listů - nový projekt
    Zasláno: 13.úno.2020 v 06:45
Dobrý den,
prosím Vás, mám původní projekt, který zjednodušeně tvoří výkres A.dwg a soubor sady listů A.dst.

Nyní začínám nový projekt tím způsobem, že jsem si zkopíroval A.dwg a A.dst do nové složky v PC, tam jsem si soubory přejmenoval na B.dwg a B.dst.
Když si otevřu výkres B.dwg, poté dám načíst ve správci sady listů B.dst, a poklikám ve správci na nějaký výkres/list, tak se mi neotevře rozvržení z výkresu B, ale stále z výkresu A.
Jak, prosím, změnit ten zdrojový výkres?

Snad jsem to popsal srozumitelně.
Děkuji.
Lukáš
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 983
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2020 v 08:25
Zkuste ve spravci sady B.dst kliknout pravym tl. na vykres B. a vyberte vlastnosti... (nebo tak neco)... tam uvidite cestu k souboru ktery tento "zastupce" otevira... 
A bude to asi vykres A, protoze vy jste prejmenoval pouze zastupce a nezmenil i cestu k souboru...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19077
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2020 v 08:56
Takhle se se sadami listů nepracuje. Použijte funkci "Nová sada listů" a tu původní (nebo nějakou předpřipravenou) použijte jako šablonu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 11:14
Naimportujte si rozvržení z výkresu B do sady B (Nový sheet z importu), pak staré odkazy na A v B můžete smazat.
Pro velké změny  a projekty existuje editor sady listů (SheetSet Edit).
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 106
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 13:20
Děkuji, pane Michl,
problém je ale v tom, že se nezkopíruje obsah z Uživatelských vlastností listu ve vlastnostech listu.



Upravil Koluch - 14.úno.2020 v 13:23
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 106
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 13:25
Děkuji za odpověď, Splonk
ale nikde právě nemůžu najít změnu toho zdrojového souboru.
Našel jste to někde?
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6024
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2020 v 18:43
Dobrý den, 

klepněte pravým tlačítkem na list ve stromu správce sady a zvolte Vlastnosti.... Cestu k novému souboru/rozvržení měníte pak zde:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 270/ACAD_2020_SSM_Vlastnosti.png


PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 106
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2020 v 06:27
Dobrý den, PepaR,
tímto si změním pouze cestu k jednomu listu, ale já mám desítky listů.
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 106
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2020 v 06:32
Dobrý den, pane Michl,
dá se, prosím, nějak nastavit, aby se při Vašem postupu zkopíroval i obsah Uživatelských vlastností ve vlastnostech listů?

Mám tam nastaveny Archivní čísla, čísla listů... a ty se mi pořád opakují. Jakmile ale vytvořím novou sadu listů a šablonu použiji předchozí sadu, tak se mi nevyplní ty uživatelské vlastnosti.
Nevíte v čem je problém?
Děkuji moc.
Lukáš
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19077
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2020 v 06:36
Asi záleží jak jsou ty custom properties vytvářené, co odkazují. Pošlete prosím soubory na náš zákaznický Helpdesk.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6024
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.úno.2020 v 03:57
Ještě mě napadl tip na utilitku SSMPropEditor.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4111:Rychlé načtení sady listů projektu.
Tip 8220:Využití uživatelských vlastností v sadách listů.
Tip 12269:Jak přidat do sady listů vlastní parametry zvlášť nastavitelné pro jednotlivé listy?
Tip 4776:Export tabulky/seznamu sady listů do Excelu.
Tip 6336:Zvýšení výkonu Správce sady listů a Navigátoru projektů.
Tip 4414:Zámečky ve Správci sady listů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.