Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2314 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Dveře - vyříznutí soklu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
zsvoboda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2019, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dveře - vyříznutí soklu
    Zasláno: 20.úno.2020 v 09:48
Dobrý den,
chtěl jsem poprosit o radu. Řeším problém, který budete asi považovat za triviální, ale já to nechápu . Mám soklovou zeď - jede šár tl.38mm, na ní zeď tl.44mm. Při osazování dveří stejného typu i parametrů se mi někde v půdorysu sokl vyřízne někde ne. Viz. obrázky-vpravo správně, vlevo špatně. Děkuji za odpověď.
Zbyněk Svoboda

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 30989/řez.jpg


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2020 v 15:50
Je to jedna složená stěna nebo dvě stěny nad sebou? Roli může hrát, do které ze stěn se vám dveře osadí při vkládání. Ale pomocí ořezat geometrii by se měl otvor vyřezat správně pro obě zdi.
Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2019, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.bře.2020 v 14:05
Dobrý den, omlouvám se, omylem jsem si vymazal upozorňující e-mail o Vaší odpovědi. Jsou to dvě stěny nad sebou. Nakonec se mi to podařilo, že jsem dal nástroj "Spoj" a spojil obě stěny - pak se to vyřízlo i do té druhé. Ano, vždy se mi vyřízla jen ta stěna, která byla při vkládání aktivní. Ořezat geometrii zkusím také. Děkuji


Upravil zsvoboda - 03.bře.2020 v 14:11
Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2019, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2020 v 09:15
Dobrý den, měl bych na Vás ještě dotaz ohledně vazeb. Jak jsem již psal dveřní otvor se mi již podařilo vyříznout jak do stěny soklu a zároveň stěny nad soklem. Jde mi o další věc. Vytvořil jsem kolem soklu izolační stěnu EPS tl. 50mm. Tato stěna se mi v místě otvoru vyřízne do úrovně hrubé podlahy (i když bych potřeboval do úrovně čisté podlahy). Do této doby funguje to, že když dveře posunu, vše se parametricky posune také - soklová zeď, stěna nad ní i soklové zateplení.

Dále jsem pod dveře osadil puronit jako stěnu tl. 80mm, vedle směrem ven EPS tl. 40mm k vyplnení mezery a poté opět stěnu EPS tl. 50mm-co mi zbývá od hrubé do čisté podlahy. Nevím ale jak tyto kousky zavazbit, abych je při každém posunu dveří nemusel posunovat na nové místo. Zkoušel jsem vše možné, ale bez výsledku. Možná to jde nějak jinak jednoduššeji, možná to i nejde :)
Vše viz. přiložený obrázek.
Děkuji za odpovědi Smile
S pozdravem Zbyněk Svoboda

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 30989/dveře_2020-03-04_09-14-12.jpg


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2020 v 11:50
Zřejmě máte nedokonale nadefinovaný tvar, který vám vyřeže otvor pod dveřmi (v rodině dveří). Pokud máte jasno v tom, jaká izolace je pod jakými dveřmi, tak si ty výplně můžete materiálově nadefinovat i do dveří, akorát si musíte dát pozor na to, co se vám kde vykazuje - izolace v rodině dveří se bude vykazovat jako dveře, budete si muset pomoci s Multicategory materiálovými tabulkami. Z toho obrázku je vidět, že vám izolace pod dveřmi utíká doprava. Zkuste si ty hrany izolací zamknout pomocí kóty=0 v nějakém nepoužívaném pohledu k otvoru dveří, pak by se ty kousky měly pohybovat při posunu dveří taky. 
Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2019, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2020 v 13:34
Dobrý den,
díky za odpověď, posílám v příloze ten soubor - je to jen cvičný projekt do výuky. Nulové vazby koncových hran izolací pomocí zamknuté kóty=0 jsem zkoušel-nefungují. Po posunu dveří je dole vpravo hláška "Nejde vyhovět všem vazbám".
Ten otvor pod dveřmi si myslím, že je správné, že je vyříznut až k hrubé podlaze - dveře samotné jsou umístěny na čisté, což je správně.
Dobrý nápad máte v tom, že by to šlo upravit v rodině, ale to nevím zda to zvládnu.
No zde je link na můj soubor


Zbyněk Svoboda
SŠS Jihlava
CAD učitel
Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2019, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2020 v 14:32
Tak se mi to podařilo do rodiny dostat a opravdu se to chová parametricky, když v rodině udělám zamknuté nulové kóty k referenčním rovinám ostění. S tím výkazem je to horší.
Zbyněk Svoboda
SŠS Jihlava
CAD učitel
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.