Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2572 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

převedení geodetického výkresu do 2D

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
renatabarts Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.dub.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad2018
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace renatabarts Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: převedení geodetického výkresu do 2D
    Zasláno: 20.úno.2020 v 10:29
Dobrý den, mám geodetický výkres (3d) a potřebuji ho převést do 2d. Dám flatten, pak označím výkres, enter, a dám no (nevymazat skryté linie) a NIC. Když to zkouším pře Qselect a vyberu pouze například linie - někdy se podaří, že se s nimi něco stane, ale ujednou úplně někam jinam. Nevíte, pls, někdo co s tím?Dead
renatabarts
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2243
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2020 v 10:38
Podle mých zkušeností dělají problém především 3Dkřivky. S těmi Flatten neumí - na rozdíl od úseček a oblouků v 3D ...
Pokud tam máte 3Dkřivky, tak je nejprve rozložte a pak by měl Flatten fungovat
Kdysi jsem měl v jednom zaměření oblouky s normálou "-1" a pokud si pamatuji, tak při úpravě do 2D "ujely" někam jinam. Už nevím, jak jsme to s pomocí p. Michla vyřešili, ale ve foru vy to někde kdysi mělo být ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19077
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2020 v 11:06
Myslím, že tehdy to dělaly objekty s nesprávnou normálou (pocházející z DGN) a řeší to naše utilita Reset210 - viz https://www.cadforum.cz/cadforum/entita-neni-rovinna-vzhledem-ke-globalnimu-souradnemu-systemu-tip10634
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7404:Převod dat z programu Kokeš do AutoCADu Civil 3D.
Tip 6056:Bezplatný prohlížeč DGN výkresů.
Tip 7211:VIPGeodetické značky dle normy ČSN 013411 pro AutoCAD.
Tip 10142:Geodetický kalkulátor v AutoCADu Civil 3D.
Tip 5835:Snadný import souřadnic bodů a čar z Excelu do AutoCADu.
Tip 4559:VIPSnadný přenos pojmenovaných pohledů a UCS z jiného DWG.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,094 sekund.