Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4040 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

koty prekrytie textu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johny.alias Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 49
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: koty prekrytie textu
    Zasláno: 26.úno.2020 v 23:54
Dobry den
chcel by som kotu na 2 riadky ale vzdy mi pismo zakrije kotu
da sa to nejako vypnut?
viem ze v nastaveni kotovacieho stylu sa to da vypnut prekrivanie ale to sa mi potom vypne pre vsetky koty ale ja by som chcel zrusit prekrytie len pre urcite koty
v normalom texte si viem masku zrusit alebo zapnut ale v texte koty neviem ako na to
poradite?
dakujem
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19080
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2020 v 06:24
Zkusil bych pro danou kótu upravit/přepsat DIMTAD nebo ještě DIMTMOVE - řídit se to dá oběma.



Upravil Vladimír Michl - 27.úno.2020 v 10:53
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2020 v 10:10
Ten text v kótě nemá masku. Pokud je text kóty přes kotovací čáru, tak je kótovací čára přerušena. Na konce přerušení čáry funguje přichytávání.
Můžete to obejít tak, že dáte na sebe dvě kóty, kdy jedna bude mít vertikální polohu textu nad a druhů pod.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1896:VIPJak vytvořit víceřádkový kótovací text?
Tip 1879:VIPJak otočit kóty výkresu?
Tip 510:Jak nastavit v AutoCADu desetinnou tečku, resp. čárku?
Tip 8950:Vícebarevné kótovací texty v AutoCADu.
Tip 2910:Jak rychle vybrat kóty s 'natvrdo' zadaným (přepsaným) textem?
Tip 7375:Proč mám ve výkresu text vzhůru nohama?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.