Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2555 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

CAD v Home Office

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 281
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: CAD v Home Office
    Zasláno: 20.bře.2020 v 12:58
To sice platí, ale to je dneska snad normální vybavení. Stejně tak si platíte nikde neuvedenou elektriku a vodu na pití.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2020 v 12:15
Zároveň je všeobecně známo, že nejen pro Home Office, ale i pro on-line ověřovanou licenci nebo práci v cloudu je potřeba mít stabilní a kvalitní připojení k internetu, které si každý platí zvlášť - což jsou další náklady, nikde neuvedené.
=^..^=
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2020 v 23:28
To je jeden pohled.
Nekompatibilita není na straně Windows, ale na ochotě či neochotě tento obchodní model zachovat.
To ale teď není podstatné rozebírat, ani o jakého producenta CADu se třeba opírat.
Rozhodně ale ne o naivitu nebo slepou víru ve vše vyřčené. 
(Je nutné také podotknout, že citlivost na aktualizace Windows není u všech středních CADů stejná.)
 
Řekl bych, že jsem na přicházející změny docela zvědav. (V pozitivním slova smyslu.)


JanB.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19359
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2020 v 21:26
V případě Autodesku je uživatelů tzv. "trvalých" licencí už naprosté minimum. To "bezpečí" je bohužel jen zdánlivé, protože např. uživatelé se staršími verzemi (2016-) je už prakticky nemohou používat, protože nejsou kompatibilní s Windows 10 a bezpečnost Windows 7 je čím dál tím spornější. A pak už je to jen otázka porovnání výhodnosti velké platby v delších intervalech (např. 4 roky) vs. menších plateb v kratších intervalech (1 nebo 3 roky).

V případě Autodesku teď jde ulehčení uživatelům třemi směry - jednak určitá flexibilita při prodlužování předplatného, jednak snadnost využití cloudových služeb pro datovou komunikaci z domova a jednak (novinka z dneška) dočasné zpřístupnění řady aplikací zdarma. Viz www.cadstudio.cz/COVID19
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2020 v 20:54
Zdravím.

Ohledně aktuální vstřícnosti CAD producentů se mi nabízí poznámka k (u někoho) bývalým trvalým licencím.
Aktuálně v "Home Office" možnosti trvalé licence nesmírně oceňuji. 

V okamžiku jakéhokoliv kolapsu totiž vím, jak na tom v kteroukoliv chvíli jsem a beze strachu, že se blíží termín natažené ruky - "Zaplať, nebo vypneme" a nemám na čem dělat.  Zaplaceno mám! 

Mohu se tak bez jakýchkoliv obav věnovat nejen Home Office práci, ale kdykoliv i přípravě a pracem vedlejším, knihovnám apod., není li určitý časový úsek prací plně vytížený.

Svět se jistojistě mění a změní, změní se i producenti CADů ??

Co takhle kdyby producenti například přesně uvedli nebo nabídli podmínky používání trvalých licencí od verze 2015,2016, 2017 s ohledem na možnosti jejich reaktivace a údržby i při přeinstalaci PC ?? 

Mnoho uživatelů by takovou pomoc ocenilo zřejmě víc.
S postojem jaký měli producenti doposud to s koronou nevyhrajou!Ouch


Upravil rys-kt4 - 20.bře.2020 v 09:32
JanB.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5723:Mohu AutoCAD provozovat i na Home verzi Windows?
Tip 10333:Licence pro domácí použití (Home Use) u CAD pronájmů.
Tip 5714:Mohu používat Autodesk Vault i pro MS Office 2007?
Tip 11812:Jak získat sériové číslo pro domácí licenci vašeho CAD produktu Autodesk? (Home Use)
Tip 3854:Jak do DWF souboru vložit rozpočet, smlouvu, fotografie nebo prezentace?
Tip 341:Jak zrychlit tisk Office dokumentů na DesignJet ColorPro CAD?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.