Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2655 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Objekty ve vypnutých kategoriích stále označitelné

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Objekty ve vypnutých kategoriích stále označitelné
    Zasláno: 23.bře.2020 v 18:09
Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jestli už měl někdo někdy problém s tím, že vypne subkategorii a přesto prvek v ní je stále označitelný a přesunutelný. Nevidím ho, ukážou se mi jen dočasné kóty, ale prvek jako takový ne. Mohu s ním libovolně pohybovat. Je to super nebezpečné. Chvilková nepozornost a pohnu s objektem bez nejmenšího tušení. A pak skoro neleze dohledat, co se pohlo. Pokud to není o 20m mimo. Prvky jsou externí rodiny. Jednoduché trubky, vytvořené na prefa šabloně.

Zdá se, že zabralo, když jsem vypnul i nadřazenou kategorii. Ale tu bohužel pro práci potřebuju zapnutou. Rozsahem pohledu, by to zřejmě taky šlo řešit, ale je velmi nepraktické až nepoužitelné. Zkoušel jsem i různé módy výberu povypínat, ale tím to  taky není.

Máte někdo tušení čím by to mohlo být způsobeno?

Díky za odpovědi.
Lukáš
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2020 v 11:06
Už jsem psal předtím do jiného vašeho dotazu, je to špatně nadefinovanou rodinou. Zkontrolujte si, zda některé čáry nebo vložené rodiny nejsou v jiných kategoriích či subkategoriích.
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2020 v 11:11
Podívám se na to. Já jsem ty rodiny nevytvářel a nejsem ani tak zkušený, tak to bude asi docela boj.

Děkuju za radu
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.bře.2020 v 10:58
Když tak mi ji pošlete, dáme to dohromady.
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.bře.2020 v 15:17
Děkuju, jste moc ochotný. Už se mi to podařilo. Zahlédnul jsem v rodině kategorii, které jsem před tím nevěnoval pozornost a byla to právě ona.

Díky za tip, bez toho bych si trhal vlasy asi ještě dlouho.

Lukáš
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5325:Proč mi Revit v jednom pohledu nezobrazuje model budovy?
Tip 4506:Snadné vypnutí čar/geometrie v pohledu Revitu.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.