Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2826 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Tisk - jak tisknout vektorově?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tisk - jak tisknout vektorově?
    Zasláno: 09.dub.2020 v 13:29
Dobrý den,
za tu práci to podle mě nestojí. Jen se trochu obávám, jaká bude kvalita až to půjde na tisk. Na A0 se to už může projevit. Každopádně z nějakého neznámho důvodu se začalo vše, co je vektor, tisknout jako vektor. Nachápu to. Mám tak 20% plochy výkresu pokrytou rastrovými obrázky, takže podle předchozích příspěvků by se mi zbytek měl také tisknout jako rast. Nechápu, co se stalo, až na to příjdu, napíšu to sem.

Všem děkuju za rady.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 506
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 12:54
Přeji příjenmý den
Pokud je bitmapa pouze v rozpisce a není součástí geometrie objektu, zbývá v pdf dělat tisk nadvakrát. Samostatně vektory a samostatně tu část logem. Pak se to dá spojit v nějaké pdf tiskárně. Ale stojí to za to?
Hezké Velikonoce.Smile
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 10:19
Tak jsem to vyexportoval do DWFx, a když jsem to potom otevřel v XChange Editoru, tak je vidět posun. Objekty jsou vektorově, sice ne všechny (v rozpisce něco je a něco není v pdf uchopitelné). Ale zmizel mi veškerý text. Jak v rozpisce, tak třeba čísla řezů v půdorysu.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 09:56
Jak kde, někde to logo jinak jak rastr nejde, protože jako rodinu jej neuděláte, kvůli limitu nejmenší délky úsečky. Nicméně snažím se tisknout co nejvíce do vektoru kvůli další spolupráci.

Ještě mě napadlo, abyste namísto PDF použil DWFx, udělá to výstup taky automaticky jako rastr podobně jako u PDF?
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 09:45
Děkuju za odpovědi. Obrázky tam mám a nejen v rozpisce. Obrovské obrázky mám vložené z geologického průzkumu. Akorát by mě nenapadlo, že už kvůli jednomu rast obrázku je najednou všechno rastr. Jsem asi pořád duší u Autocadu...

Vy se obejdete ve výkresu bez rastrových obrázků? Už kvůli těm logům mi to přijde nevyhutelné mít tam i nějaký rastr.

A s těmi stíny jsem taky v údivu. Nemám je tam, ale nenapadlo by mě hledat řešení v tomhle nastavení.


Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2020 v 04:07
Stačí mít na výkrese, pohledu cokoli rastrového, třeba logo v rozpisce, nebo jak píše Peter zapnut nevhodný mód zobrazení (stíny) a vektor v daném případě již nedostanete.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19358
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.dub.2020 v 21:35
Máte-li nastavený vektorový tisk, pak Revit tiskne vektorově všechny pohledy, které může. Jestli se to přepíná na rastrový tisk, máte tam zřejmě nějaké prvky, které vektorově reprezentovat nejde.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.dub.2020 v 20:21
Nemáte tam nějaké stíny?
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.dub.2020 v 12:34
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli je z Revitu možné tisknout PFD, kde všechno bude vektorově?

Zjistil jsem, že většina prvků je rastrově, jen snad pár symbolů a šrafur v razíku je vektorově, všechno ostatní je rozloženo na pixely. Pro tisk do pdf používáme program PDF-XChange. V současnosti problém řeším tím, že jsem nastavil opravdu vysoké rozlišení, takže člověk zjistí, že je to rastr až když pdf opravdu hodně přiblíží. Měření v takovém pdf je samozřejmě nemožné. V nastavení tisku v Revit jsem zapnul vektorové zpracování skrytých hran, ale nemělo to na výsledek žádný vliv.

Děkuju za odpovědi.
Lukáš
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 4697:Revit - tisk do PLT souboru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.