Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2798 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Obsahové centrum

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Radek Pícha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek Pícha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Obsahové centrum
    Zasláno: 08.dub.2020 v 13:25
Dobrý den.
Jak zjistím ve VBA umístění knihoven obsahového centra ? Jde mi o cestu:

Inventor -> Nástroje -> Možnosti aplikace -> karta Obsahové centrum -> Možnosti přístupu: Umístění knihoven

Zkoušel jsem GetAccessOption, ale bez úspěchu.
Děkuji

<font color=BLUE>Ing. Radek Pícha[/COLOR] (konstruktér)

ITS BENDA s.r.o.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19360
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2020 v 14:46
U mne funguje:

Sub GetCCloc()
 Dim CCloc As String
 Dim CC As ContentCenterOptions
 Set CC = ThisApplication.ContentCenterOptions
 CC.GetAccessOption ContentCenterAccessOptionEnum.kInventorDesktopAccess, CCloc
 MsgBox CCloc
End Sub
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Radek Pícha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek Pícha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 06:33
Super, funguje, děkuji.
Přitom jsem ovšem zjistil poněkud zvláštní skutečnost. Zkoušel jsem to samé, neustále jsem dostával chybu "Type mismatch", teď už vím proč:

Dim x, y As String
Dim CC As ContentCenterOptions
Set CC = ThisApplication.ContentCenterOptions
'toto je chyba:
CC.GetAccessOption ContentCenterAccessOptionEnum.kInventorDesktopAccess, x
'toto je správně:
CC.GetAccessOption ContentCenterAccessOptionEnum.kInventorDesktopAccess, y

Protože Dim x,y,z AS string vytvoří všechny vyjmenované proměnné kromě poslední jako Variant/Empty, ta poslední je String. Je to vidět v okně Locals. A i když provedu x="", bude proměnná x typu Variant/String. A příkaz GetAccessOption bazíruje na tom, aby proměnná do které vloží tu cestu byla čistě String, jinak hlásí chybu.

Existuje pro toto chování nějaké vysvětlení ? Nebo mám někde něco špatně...
<font color=BLUE>Ing. Radek Pícha[/COLOR] (konstruktér)

ITS BENDA s.r.o.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19360
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 07:27
Syntaxe příkazu Dim není "seznam a pak typ As", ale "seznam s možným individuálním nastavením jednotlivých typů - As". Viz (toto je sice pro VB.NET ale syntaxe je stejná):

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Radek Pícha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek Pícha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 07:59
Takže to má být takto ?
Dim a As String, b As String, c As String
Ano, takto to opravdu funguje. Ale je to vopruz, to je snad první jazyk v kterém dělám a který to tak má Cry

Jenže právě podle toho článku to chápu opačně. Asi to platí pro VB, pro VBA to neplatí:

Pro každou proměnnou, kterou deklarujete, můžete určit různé typy dat pro různé proměnné pomocí samostatné klauzule As. Každá proměnná přebírá datový typ zadaný v první klauzuli As, který se objevil po jeho variablename část.

Dim a, b, c As Single, x, y As Double, i As Integer
' a, b, and c are all Single; x and y are both Double
<font color=BLUE>Ing. Radek Pícha[/COLOR] (konstruktér)

ITS BENDA s.r.o.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19360
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 10:29
Aha, já jsem dočetl jen do popisu syntaxe:

variablelist

Povinná hodnota. Seznam proměnných, které jsou deklarovány v tomto příkazu.

variable [ , variable ... ]

Každá variable má následující syntaxi a části:

variablename [ ( [ boundslist ] ) ] [ As [ New ] datatype [ With{[ .propertyname = propinitializer [ , ... ] ] } ] ] [ = initializer ]



Tak to jsem neodkázal na zrovna vhodný příklad, VBA to asi vyžaduje takto.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Radek Pícha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek Pícha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 10:59
Nevadí, v naprosté většině případů to funguje i tak. Pokud je někde problém, je třeba na to myslet a vyzkoušet čistou deklaraci proměnné.
Můj problém je vyřešen, děkuji. Navíc mám nový poznatek.
<font color=BLUE>Ing. Radek Pícha[/COLOR] (konstruktér)

ITS BENDA s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7559:VIPPo aktualizaci OS se zpomalil přístup do Obsahového centra.
Tip 9979:VIPV modelu Inventor Publisheru mi chybí díly Obsahového centra.
Tip 7912:VIPPřepsaná hmotnost u normalizovaných součástí.
Tip 5105:VIPRychlá kontrola funkčnosti ADMS serveru.
Tip 4783:VIPNelze vložit součást z Obsahového centra (chybí obrázek, informace).
Tip 7195:VIPPo přejmenování počítače mi přestalo fungovat Obsahové centrum.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.