Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4183 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Ovlivnění výkonu AutoCaduLT při vložení obrázku do

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Ovlivnění výkonu AutoCaduLT při vložení obrázku do
    Zasláno: 08.dub.2020 v 13:37
Zdravím
víte někdo co ovlivňuje výkon AutoCaduLT při vložení obrázku (TIF, JPEG, etc...)?
Samozřejmě kromě velikosti připojeného souboru.
Máme stanice:
AutoCad LT 2021
Win 10 (64bit)
rozlišení monitoru je 3840x2160
Intelcore i7-8700 3.20 GHz
32GB RAM
gr. karta NVIDIA Quadro P1000

A soubory z vloženými obrázky jsou prakticky nepoužitelné. Zoom nebo posun jsou zpožděny o cca 2-3 sekundy. A je jedno zda je přiložená obrázek 3 MB a nebo 10 MB velký.
A to už vůbec nemluvím o připojení PDF.

S
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2020 v 14:24
Ověřte prosím, zda AutoCAD skutečně běží na té kartě ( KONFIGGRAF). Jestli je to PC s mechanickým diskem, vyprázdněte složku TEMP. Popř. resetujte grafickou cache paměť obrázků - nastavte CACHEMAXFILES na 0, restartujte AutoCAD a vraťte tuto proměnnou na hodnotu 256.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2020 v 16:21
Na té kartě to skutečně běží.
PC na SSD disk, ale soubory se načítají z firemního serveru. Každopádně pokud se načítaly s pevného disku v PC (SSD), tak byla situace stejná.
Pomohlo (zdá se) resetovat grafickou cache paměti obrázků.
Snad to chvilku vydrží.

Díky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2020 v 17:50
Ta cache pomůže právě při načítání obrázků ze sítě. Jinak ale přístup na síťové prostředky je vždy "drahý" co do výkonu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2020 v 11:28
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Ta cache pomůže právě při načítání obrázků ze sítě. Jinak ale přístup na síťové prostředky je vždy "drahý" co do výkonu.

No v našich podmínkách to vydrží cca tři týdny.
Co dalšího pomůže? Výkonnější PC? V jakém směru případně?
Omezení počtu uživatelů přistupujících na konkrétní síťové prvky?

Díky S.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2020 v 11:42
Obrázky (nebo jakékoliv průběžně načítané prvky výkresu) na síti jsou co do výkonu riskantní. Opravdu se tak často mění že je nutné je mít průběžně aktualizované na síti? Nestačila by lokální kopie?

Kritická je rychlost sítě (síťové prvky, server) a u lokální cache pak rychlost disku (SSD?) a velikost (počet souborů) TEMP složky.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2020 v 11:59
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Obrázky (nebo jakékoliv průběžně načítané prvky výkresu) na síti jsou co do výkonu riskantní. Opravdu se tak často mění že je nutné je mít průběžně aktualizované na síti? Nestačila by lokální kopie?

Kritická je rychlost sítě (síťové prvky, server) a u lokální cache pak rychlost disku (SSD?) a velikost (počet souborů) TEMP složky.

No musel bych se zamyslet nad změnou organizace práce. Standardně na jednom projektu pracuje v jedné fázi více projektantů (no max. tři současně) pomocí připojených externích referencí s tím, že vše je uloženo na lokálním serveru v jedné aktuální verzi (průběžně aktualizované) a odpadá tak "lidský faktor" ve fázi nenahrání aktuální verze kolegům. I z hlediska okamžité produktivity se nám to osvědčilo.
Upřímně, přesunutím dotčených souborů na lokální disk nepozoruji subjektivně žádnou změnu ve výkonu.

S.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2020 v 12:37
Nepozorujete, protože se obrázky kešují, ale to má ony důsledky, o kterých je řeč. Pokud to potřebujete pro používanou organizaci práce, ověřte, zda je TEMP složka na rychlém disku, popř. ji jednou denně/týdně automaticky vymažte.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8999:Při tisku z Revitu na HP Designjet T620 chybí vložené obrázky.
Tip 990:VIPAutoCAD LT zhavaruje při zoomu na vložený obrázek.
Tip 7986:Zrychlení načítání rastrů do AutoCADu Map.
Tip 4037:Jak vložit (svázat) rastrový obrázek dovnitř výkresu?
Tip 5827:VIPMap 2008 - Unhandled Access Violation Reading 0x0000 Exception at 61b351d6h.
Tip 6929:Zašedlá funkce Obrázek - jak vložit obrázek do výkresu Inventoru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.