Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2303 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

2D výkresy z 3D tělesa

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
LukasMesic Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.dub.2020
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2019
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukasMesic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: 2D výkresy z 3D tělesa
    Zasláno: 09.dub.2020 v 11:08
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak vhodně generujete pohledy ze 3D tělesa. Používám zatím příkaz flatshot, že si mohu udělat libovolný pohled, ale následně mám všechny čáry v jedné hladině a musím je zase ručně přiřazovat, což je zdlouhavé. Kolega dělá v microstation a tomu zůstávají všechny čáry při vygenerování pohledu v původních hladinách. Nemohl byste mi někdo poradit, jak tento problém vyřešit ? Dělám v AutoCADu 2019 a s modelováním se zatím učím.
Předem děkuji za odpovědi.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1028
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 11:16
DD,
zkuste prosím příkaz HLR (resp _HLR)... nevím ale, zda je příkaz i v holém AutoCADU nebo jenom v AutoCAD Architecture, v kterém dělám...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
LukasMesic Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.dub.2020
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2019
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukasMesic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 11:23
Dobrý den,
zkusil jsem napsat příkaz, ale autocad ho bohužel nezná. Děkuji za odpověď
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 12:16
Podrobné možnosti tvorby výkresových (2D) pohledů na 3D modely (nativní i externí) nabízí v AutoCADu příkaz ZÁKLADNÍPOHLED (ribbon Výchozí > Pohled).

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
LukasMesic Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.dub.2020
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2019
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukasMesic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 12:37
Ano, ale to mam potom jako blok, který mi nelze ani rozložit. Někdy dělám poté ve výkresech nepatrné úpravy např. výkres pro uzemnění a tak dále, kde smažu třeba nepotřebné čáry. To byl důvod, proč jsem využíval příkaz flatshot, u kterého to takto fungovalo. Možná to jde i nějak u základního pohledu, ale zatím jsem na to nepřišel. Jak jsem psal na začátku stále se s tím učím. Děkuji za odpověď.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 15:59
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
LukasMesic Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.dub.2020
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2019
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukasMesic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2020 v 08:00
Děkuji za informaci. Zkusím to a poté sdělím výsledek.

Zpět nahoru
LukasMesic Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.dub.2020
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2019
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukasMesic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2020 v 08:18
Tak lze poté objekt už rozložit, ale pořád nefungují původní hladiny. Vše je vloženo do nových hladin např MD_Viditelný, MD_Neviditelný a tak dále
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5369:Jak vytvořit 2D výkresy z 3D těles AutoCADu?
Tip 6503:Dvě metody převodu 2D výkresu na 3D model Inventoru.
Tip 8949:Jak převést 3D objekty Civil3D na autocadovské 2D entity?
Tip 2884:Jak zobrazit průsečnice 3D ploch těles AutoCADu?
Tip 8517:2D průměty a řezy 3D tělesa v AutoCADu.
Tip 7377:Jak vytáhnout profil podél oblouku nebo křivky?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.