Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5618 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

mnoho výkresů vložit do jednoho souboru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
jeniksedlacek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.dub.2005
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jeniksedlacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: mnoho výkresů vložit do jednoho souboru
    Zasláno: 24.dub.2020 v 11:48
Dobrý den,
jak rychle vytvořit z mnoha souborů *.idw, kde je vždy jen jeden výkres, jen jeden jediný soubor s mnoha listy?
Děkuji

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2020 v 13:42
Nezáleží ani tak na tom, kolik je v nich listů, jako spíš na tom, jaké modely odkazují.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.dub.2020 v 12:32
Sloučit v PDF souboru  Wink
JanB.
Zpět nahoru
michal.s Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 08.kvě.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad2020, Inventor2020,..
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace michal.s Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.led.2021 v 20:46
dobrá odpověď, ale nic jsem se z ní nedozvěděl. Takže pokud mám např.: tři .idw soubory v každém x listů které odkazují na díly nebo sestavy vše v rámci jednoho projektu. Lze to a případně jak na to?

Díky m.
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 298
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.led.2021 v 20:58
ruční cesta je otevřít zdrojové IDW kliknout pravým tlačítkem na "List:..." (v okně prohlížeče výkresu), přepnout se do cílového IDW a dát vložit.
Musíte si ale dát pozor na Vlastnosti v rohovém razítku, pokud se odkazuje na iVlastnosti souboru výkresu (IDW) budete je mít na všech listech stejné.
Vazba na model (pohledy, iVlastnosti do razítka) by měla být OK.

Hromadně by se muselo nějakým makrem.

Jen se tak zeptám, proč tuto operaci děláte? Pokud to není tajné. Je to trošku nestandardní.
Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 54
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2021 v 00:31
Dobrý den,
nezkušení uživatelé nasekali výkresy, co list, to jeden soubor. Hrůza. V rámci jednoho projektu třeba dvacet samsostatných souborů...

Děkuji za pomoc, vyzkouším
Přeji hezký den
Zpět nahoru
michal.s Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 08.kvě.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad2020, Inventor2020,..
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace michal.s Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2021 v 06:51
Za mě to vzniklo tak že:
 mám sestavu z několika dílů, pak dorazily další varianty kde se v další sestavě díly mění jen minimálně (např. délkou) Takže jsem použil původní sestavu, díly v ní přejmenoval přes "uložit a nahradit" upravil je a bylo. Nemusel jsem znovu řešit vazby atd. Přišlo mi to jako nejrychlejší způsob.
 To samé i v .idw: už jsem měl původní sestavu zpracovanou do výkresů včetně všech dílu (1. list sestava a další listy jednotlivé díly, rozviny-vše okótované). Takže jsem vzal to původní idw uložil ho pod názvem nové sestavy a pak přes "nahradit referenci modelu" jen překlikal v jednotlivých listech starou sestavu za novou a staré díly za nov´. Nic jsem nemusel znovu kótovat (a nebylo toho málo), vkládat nové pohledy, nebylo třeba sestavy znovu pozicovat řešit tabulku prvku všechno se přeházelo "samo". 
 Jestli existuje elegantnější řešení - sem s ním.
Problém byl pak už jen s tiskem kde jsem chtěl mít v sólo více-listém pdf sestavy a v druhém jednotlivé díly. Tak jsem to chtěl sesypat a porovnat si je, vyřešil jsem to ale až při tisku do pdf. Z každého idw jsem vytiskl jen první list (sestavu) uložil jej a pak jsem dotiskl zbytek...

m.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.