Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3221 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkaz násypu a výkopu u topografie

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
m3ph1st0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD 2020, REVIT 2020
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace m3ph1st0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkaz násypu a výkopu u topografie
    Zasláno: 05.kvě.2020 v 09:56
Zdravím,

máte tu někdo zkušenosti z přesností výkazu násyp/výkop u topografie Revitu. Řeším výškové osazení velkého areálu a zároveň chci rovnou znát bilanci.
Chápu, že přesnost asi nebude v desítkách metrů krychlových, ale zajímalo mne, jestli se tím někdo nezabýval (obdobně podrobně jako výkaz stěn a omítek).

Díky.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.kvě.2020 v 12:29
Dobrý den,
nebylo by vhodnější řešit tuto úlohu v aplikaci Autodesk Civil 3D?
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
m3ph1st0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD 2020, REVIT 2020
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace m3ph1st0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.kvě.2020 v 12:39
To by asi bylo, ale Civil 3D nemám a navíc v něm neumím.
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.kvě.2020 v 12:54
Zdravím...

Dělali jsme v tom velké logistické haly bilance.
Abychom umístili objekt výškově, pro téměř nulové bilance.

Je to přesné. Samozřejmě záleží jak podrobně to vymodelujete.
Dělali jsme jen vykopy a násypy pro objekt. Sítě jsme neřešili. Ale obecně je to šílený, když něco změníte a musíte posouvat x desítek bodů terénu.

Přesli jsme proto na Civil 3D, ale na prvotní nástřel to je asi dobré.

PF.

Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1022
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.kvě.2020 v 13:22
Kdysi jsem taky něco takového dělal... použil jsem na to doplněk do Rrevitu "Site Designer" -> zjednodušilo to práci s terénem, svahováním,... výsledek -> úplně ruku do ohně bych za to nedal... 
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
m3ph1st0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD 2020, REVIT 2020
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace m3ph1st0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2020 v 14:14
Nakonec jsme to s J. Remešem FAST AIU otestovali a níže je výsledek. Podotýkám, že v Civilu jsem si udělal co nejtěsnější ořez, který protnul oba povrchy (původní i upravený). 
Pak je rozdíl tedy nějaké 2000 m3 což je 1,5% z výkopů. Rozdíl je prakticky jen v násypech.

Terén byl podle bodů vytvořen v Revitu, zde upraven a exportován zpět jako body (pomocí Dynama). Z toho pak byly vytvořeny povrchy v Civilu 3D.

Pokud to není jen náhoda, tak je to tedy docela přesné i v tom Revitu.
Jednotkou jsou m3.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 35890/bilance.JPG



Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6036
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2020 v 06:13
Jen doplním, že model pro Civil dělala kolegyně Jana Gottvaldová, má zásluha je pouze minoritní. Více informací najdete ve vlákně fb skupiny CAD a BIM v praxi.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8006:VIPVýpočet a výkaz objemu výkopů a násypů v Revitu.
Tip 5311:Jak v Civilu znázornit sklon výkopu/násypu (kolmé čárky)?
Tip 5203:Vyrovnaný objem výkop-násyp.
Tip 12092:Výkaz kubatur terénu v Revitu.
Tip 5902:Zaokrouhlení výměr ploch ve výkazech místností Revitu.
Tip 8130:Modelování výkopů u kolmo vedených inženýrských sítí.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.