Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3237 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Aktivace legálních Autodesk produktů 2010 a starší

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
Kociš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kociš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2020 v 09:04
Čím jsem koho proboha urazil? Jestli se někdo cítí uražený, omlouvám se. Zatím se mě nikdo poradit nesnažil, alespoň jsem si toho nevšiml.
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 359
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2020 v 18:45
IMHO pláčeme dobře, ale na špatném hrobě. To je nový obchodní model firmy, můžeme o tom vést dialog, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno co s tím můžeme dělat.
Třeba už firma CAD Studio proti tomu protestovala, ale bylo jim naznačeno, aby se nevrtali do něčeho, do čeho jim nic není. 
Třeba já jsem v zaměstnání měl AutoCAD R14, úplně mi stačil, alek kdybych si ho chtěl instalovat na nový počítač, tak bych na něm asi marně hledal paralelní port do kterého bych mohl strčit HW klíč.
Вот техника большая.


Upravil Kotlaba - 07.čer.2020 v 18:54
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2020 v 00:03
No to je právě o tom úhlu pohledu a vůli z dané situace nějak vybruslit se zdviženou hlavou.
Aniž bych někoho propagoval či upřednostňoval, není tedy lepší než hledat paralelní port tak si nainstalovat třeba Solid Edge 2D který je nabízen free a profesionální? A rozhodně umí víc než R14tka apod.
Je li tedy hledána rada a ne zbytečný blábol, tak tady jedna existuje.
JanB.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2019
Stav: Offline
Bodů: 1160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2020 v 12:23
Původně odeslal(a) rys-kt4 rys-kt4 napsal(a):

... třeba Solid Edge 2D který je nabízen free a profesionální? A rozhodně umí víc než R14tka apod...
Obávám se, že skutečně free a profesionální není aktuálně žádný z CAD SW)*.
Ani dříve velmi dobrý DraftSight už není free - viz DraftSight Standard will no longer be available as a free version.

Profesionální = kompatibilní s aktuálními produkty Autodesku.
Free CADů je hromada - ale pokud jste odkázáni na spolupráci více profesí / zpracovatelů s produkty Autodesku, nemáte jinou volbu než zase proprietární Autodesk
Free CAD se vždy na něčem zadrhne - i ten Solid Edge ...
---
)*
Pokud pominu free trial (30-ti denní verze)...


Upravil vbehun - 09.čer.2020 v 12:51
=^..^=
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 359
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2020 v 14:00
Původně odeslal(a) vbehun vbehun napsal(a):

...Obávám se, že skutečně free a profesionální není aktuálně žádný z CAD SW)...
Už jsem pár let v důchodu, asi to nebudu v nějakém zaměstnání potřebovat. Ale je otázka, zda nějaký produkt na profesionální úrovni je skutečně free nebo jen free pro nekomerční použití (licenční ujednání studovat nebudu). 
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2020 v 10:16
Původně odeslal(a) rys-kt4 rys-kt4 napsal(a):

Aniž bych někoho propagoval či upřednostňoval, ......................
Ale přece bez osobní zkušenosti jsme jen v "akademických" polemikách, já tedy raději zkouším a hledám než bla bla.... Wink
JanB.
Zpět nahoru
Kociš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kociš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2020 v 23:10
Ahoj Kocišu,
koukám, žes dostal povětšinou politické školení, že „My, strana a vláda víme přece nejlíp, co je pro tebe soudruhu dobré“, ale kloudná rada k věci nikde. Pokusím se Ti popsat, co se požadovalo a podařilo v mém případě. Měl jsem starý HDD s nainstalovaným, aktivovaným a funkčním Autodesk Suite 2010, na starém (ale kupodivu stále dobrém) počítači. Nějak se ten vývoj i v tomto odvětví přibrzdil, co? Ale k věci. Myšlenka byla tato. Pořídit nový počítač, nový software, ale časově neomezený (tedy ne Autodesk). Zatím OK, to se podařilo. Starý počítač lehce zmodernizovat (SSD) a zakonzervovat. Udělat čistou instalaci W7 a AS2010 bez těch balastů, co jsem za roky nasbíral. Ovšem tady nastal problém. Však víš. Nechal jsem si tedy „naklonovat“ starý HDD na nový SSD a světe div se, ono to funguje. Klonování stálo bratru 500 korun. Bohužel naklonovaný SSD obsahuje i ten balast, ale co už. Hlavně, že to jede. Starý HDD je uložený v peřince pro případ potřeby znovu klonování. Samozřejmě mám uložené i nějaké keygeny z internetu, ale zatím nevyzkoušené. Nakonec je přece úplně jedno, jak jsi software aktivoval, když máš od něj fakturu, ne?
Měj se hezky a pozdravuj Johna Walkera.
Tvůj Kociš 😉
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6827:VIPZhavarovaný online přenos licence Autodesk (2010)
Tip 9745:Chyba: Váš požadavek na aktivaci online vyvolal chybu (400)
Tip 8160:Proč dvě zároveň spuštěné aplikace Autodesk čerpají dvě licence?
Tip 3613:Jak probíhá "aktivace" licence AutoCADu?
Tip 6741:Po instalaci Architecture 2010 nelze aktivovat AutoCAD 2009.
Tip 12351:Nefunguje mi (re)aktivace licence starší verze.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.