Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3266 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Renderovanie v AutoCADe

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2019
Stav: Offline
Bodů: 40
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Renderovanie v AutoCADe
    Zasláno: 15.čer.2020 v 15:40
Dobry den, chcem sa opytat, ci existuje nejaka premenna, ktora by mi vyriesila nasledujuci problem.  Mam rozkresleny vacsi projekt a potrebujem uplne zakladne rendre (nepotrebujem nic fotorealisticke ani nic podobne) a ked dam renderovat nejaky "detail", napriklad auto, spravi mi z toho splet trojuholnikov, kedze u mna je pomyslena jednotka v AutoCADe 1 = 1 m.  Toto auto ked aj vlozim do noveho vykresu, a tam rendrovat oblast, opat je to len velmi beostra machula.  Az ked napr model auta zvacsim 1000-nasobne, renderuje spravne, teda pre mna plne postacujuco. - vid priloha. Viete mi poradit, ako toto vyriesit, aby mi to rendrovalo aj v "nezvacsenom" modeli? Zvacsit ho nemozem, kedze vsetko mam v JTSK...

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 27149/jeep-x1.png


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19271
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čer.2020 v 15:53
To asi nebude problém měřítka, nýbrž toho JTSK. Zkuste obsah výkresu dočasně přisunout blíže počátku 0,0,0. Nicméně je to zajímavé. Jak se zachová cloud render?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2019
Stav: Offline
Bodů: 40
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čer.2020 v 17:09
Skusil som to posunut k 0,0 - tak rendre to robi v poriadku, bez ohladu na mierku, fakt zaujimave... Otazka znie, co s tym, aby sa to nemuselo posuvat, kedze suradnice potrebujem mat zachovane. A cloud render je pre mne nezaujimavy z toho dovodu, ze nevie povrch potiahnut ortofotomapou, resp ja neviem, ci je to tam vobec mozne... 
Pripajam aj kapotu a dvere Jeepa (kvoli velkosti DWG) - skuste, ci to robi aj vam. 
Připojené souborydwguploads/27149/Jeep_-_SJTSK.dwg
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19271
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čer.2020 v 21:08
Pokud jde o render modelu auta, proč je potřeba jej mít v JTSK? Vypadá to, že problém je opravdu v numerické nestabilitě - AutoCAD pracuje s přesností na cca 15 platných cifer a ty si v tomto případě "vyplýtváte" na vyjádření kilometrových posunů geodetického souřadnicového systému - na vrcholy 3D plošek pro render pak už zbývá jen velmi nízká přesnost. Viz https://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=1066

Alespoň pro render si model přesuňte blíže k nule. Pro rendering nemá JTSK smysl.

Další komplikací jsou AEC objekty, model je tvořen i speciálními objekty, které nejsou v samotném AutoCADu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1022
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čer.2020 v 21:23
Zdravím,
Určitě je to tou vzdálenosti od 0,0,0 (JTSK).
Jedna z možnosti "přiblížení" je dělat to pomocí externích referenci (XREF-ů)
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2019
Stav: Offline
Bodů: 40
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čer.2020 v 10:19
To auto je len ilustrativny priklad - aby som to mohol uploadnut sem. Vykres prevazne obsahuje AEC objekty a 3D telesa a pri detaile cohokolvek mi to takto rozostri, resp vykresli nespravne render. Budem to asi robit tak, ze ked bude model hotovy, docasne ho presuniem k 0,0 a potom nazad do JTSK - teda povrchy mi aj tak prepocita nazad, kedze ich mam z bodovych poli. 
A je mozne nastavit nejaku pomyslenu nulu, resp svoj USS, teda nulu blizsie k mojim objektom? Pomohlo by to? 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19271
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čer.2020 v 12:12
Ne, USS nestačí, je potřeba opravdu přisunout k 0,0,0 nebo použít xrefy.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1022
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čer.2020 v 06:54
Posun USS Vám fungovat nebude.
Dočasný posun je takové "nesystematické" řešení které nikdy dlouho nežije...
Doporučují následující:
  • určitě máte výkres (podklad) v JTSK (zaměření, IMIP apod.). Ten bývá kreslen v metrech a je v JTSK a je to tzv. čárovka -> nemá AEC objekty.
  • tento Podklad si připojíte jako externí referenci (XREF) do výkresu svého, tzn. do toho, kde kreslíte svoje AEC objekty. 
  • výkresy se připojuje tak, aby počátky (0,0,0) seděli na sobě.... Pak si manuálně posunete XREF_Podklad o nějakou celou hodnotu ve směru X a Y tak, aby se kresba podkladu přiblížila bodu 0,0,0...(o kolik jste posunul podklad lze přesně vyčíst z vlastností připojené reference).
  • takto Vy budete kreslit v blízkosti bodu 0,0,0 a výkres Podklad zůstane nedotčený (což se také hodí)
  • a abyste dostali svoji kresbu do JTSK stačí když svůj výkres připojíte jako XREF (bud do Podkladu anebo do "kamkoliv jinam" a posunete ho o výše zmíněné hodnoty (v záporném směru)
K tomuto je třeba umět si pohlídat jednotky ve výkrese a trochu umět pracovat s externími referencemi... 
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12653:Jak stáhnout celý projekt Fusion 360 z cloudu?
Tip 12591:Jak automaticky mazat staré záložní soubory BAK?
Tip 12557:Přehled CAD formátů podporovaných v Inventoru 2021 (import/export/AnyCAD).
Tip 12542:Vztyčení kolmice od libovolné křivky v AutoCADu.
Tip 12535:Tipy pro vzdálené využití software Autodesk, např. z domova, z home-office, z karantény. Domácí licence, sdílení dat, komunikace.
Tip 12500:Kde jsou umístěny servery cloud služeb Autodesku?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,189 sekund.