Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 10549 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKlávesové zkratky v DWG True View

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
budo74 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.úno.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
DWG TrueView
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Klávesové zkratky v DWG True View
    Zasláno: 22.čer.2020 v 09:54
Nikde jsem nenašel přehled klávesových zkratek pro tento prohlížeč. S CADem nepracuji ani ho nemám, ale občas v DVG True View prohlížím výkresy, které vytvořil někdo jiný. Bohužel mnozí projektanti do výkresu naflákají 70 vrstev aniž by se namáhali popsat je názvy. A když chci povypínat to, co vidět nepotřebuji, klikám metodou pokus omyl na žárovky u vrstev popsaných jako 1, 2, 3, 4, .... až milión.

Rád bych šel cestou použití Layer Properties Manageru a v něm pomocí šipek nahoru/dolů a nějaké klávesové zkratky zhasínal a zobrazoval vrstvy mnohem rychleji, než nějakým klikáním myši. Bohužel zkratky na zobrazení/zhasnutí vrstvy se při zastavení myši nad žárovkou nezobrazí. A ani nevím, jestli vůbec existují nebo zda by si je (a jak) člověk musel sám vytvořit a případně jestli to v DWG True View vůbec jde. Zatím mám pocit, že Autodesk razí politiku "buď zaplať hafo peněz za plnou verzi CADu anebo buď rád, že vůbec můžeš použít DWG True View zdarma, drž pysk a krok a rozhodně nečekej, že bys snad k tomuhle programu někde něco našel ve formě srozumitelné snadno dohledatelné nápovědy nebo informací na fóru". Tak to na mne působí. I tady na fóru se ke zkratkám (https://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=6343a vlastně ani na jiné vlákno k True View nedostanu. Protože mi to oznámí, že mám omezený přístup a zřejmě jediné, jak bych snad mohl na ta vlákna vidět, je napsat nějaký příspěvek (viz https://www.cadforum.cz/cadforum/co-je-to-cad-forum.asp#Opravneni), kterým to tu pravděpodobně z pohledu zkušených uživatelů CADu budu akorát zbytečně hnojit, místo aby mi bylo umožněno jako občasnému uživateli programu jen hledat a číst a neplnit toto odborné fórum neodbornými dotazy.

Za případné konstruktivní rady či odkazy vzhledem k výše definovanému děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21434
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2020 v 10:06
DWG TrueView vychází z funkcí AutoCADu. Správce hladin nemá ani v plném AutoCADu žádné speciální klávesové zkratky - kromě najetí na hladinu začínající daným znakem. Tam by to asi šlo obejít nějakou doplňkovou aplikací, což v TrueView samozřejmě nejde, ale jen na prohlížení by AutoCAD byl zbytečný.

Máte-li potřebu vypínat/zapínat nějaké konkrétní sady hladin, jde buď předem vytvořit patřičný filtr hladin, nebo zapínání řídit nějakým klávesovým makrem na úrovni systému (Windows).

Co se týče přístupu do diskuzního fóra pro dotazy, ten není ani občasným uživatelům nijak omezován (o čemž svědčí i váš dotaz). Přístup do zákaznické databáze tipů se řídí pravidly z vámi uvedeného odkazu.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7819:VIPKlávesová zkratka pro Viditelnost komponenty (nebo jakoukoliv vnitřní funkci Inventoru)
Tip 12868:VIPZefektivnění práce v Autodesk PowerMill pomocí klávesových zkratek.
Tip 8523:VIPNavisworks - uživatelské úpravy klávesových zkratek.
Tip 10213:Jak zavřít klávesovou zkratkou jen aktuální výkres?
Tip 11682:VIPZdraví 3D modelu a další tajné klávesové zkratky Inventoru.
Tip 6721:VIPNelze zadat znaky "@" a "Euro" v AutoCADu Mechanical nebo Civil3D.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,820 sekund.