Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2804 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výška navržené nivelety v pracovních řezech.

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Stageko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.srp.2015
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2013, AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Stageko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výška navržené nivelety v pracovních řezech.
    Zasláno: 30.čer.2020 v 10:41
Dobrý den, nemohu dohledat, kde v civilu 3D zobrazím v pracovních řezech výšky navržené nivelety.  Děkuji
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2020 v 10:47
Dobrý den,
záleží co používáte za šablonu a jaký VPR a podsestavy. Obecně se jedná o kód VrcholKryt v sadě stylu kódů.
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Stageko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.srp.2015
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2013, AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Stageko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2020 v 11:16
Šablonu jsem právěže nepoužil. Chci to zobrazit v pracovních řezech, kde mám vygenerován jen původní terén a dále mám v řezech znázorněn stylem značky "Zobrazení NL v příčném řezu" pouze bod ukazující polohu nivelety. K tomuto bodu bych pak rád zobrazil i jeho kótu. Ve stylu značky jsem našel i kód "ZnVrcholKryt", ale po jeho zvolení se mi nic v řezu nezobrazí.

Přikládám obrázek vygenerovaného řezu.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 64265/obr.JPG

Zpět nahoru
Stageko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.srp.2015
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2013, AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Stageko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2020 v 13:11
Zjednodušeně řečeno, je možné nějak zobrazit kótu nivelety v pracovních řezech, které nejsou generovány spolu s použitou šablonou řezu?

Děkuji
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2020 v 23:46
Dobrý večer, 
standardně lze zobrazit místo průchodu nivelety značkou ale bez kóty. Lze to ale obejít vytvořením dynamické návrhové linie z trasy a nivelety a tu potom promítnout do řezů s jakýmkoli popiskem.
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Stageko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.srp.2015
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2013, AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Stageko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 10:19
Děkuji za odpověď. 
Mohl bych Vás ještě poprosit o nějaký podrobnější popis postupu? 

Děkuji
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 21:18
Dobrý večer,
zkusíme napsat krátký návod  na blog...civil3D.cz
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 21:57
Ještě bych se zeptal, proč se tak bráníte tomu VPR a koridoru? Přece vložit označený bod na osu šablony a udělat z ní jednobodový koridor není nic obtížného.


Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Stageko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.srp.2015
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2013, AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Stageko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2020 v 10:28
Dobrý den,
děkuji, to by mi pomohlo.

Bráním se tomu proto, protože většinou řeším návrh rekonstrukce komunikace v intravilánů, kde je proměnlivá šířka komunikace, přidružený dopravní prostor (chodníky, cyklostezka, zeleň atp) se pak také různí. Je pro mě jednodušší si pro dané úseky vytvořit "na míru" sestavené bloky a ty pak vkládat přes vlastnosti skupiny příčných řezů do řezů. 
Je to spíš o mém zvyku to dělat takto, je možné, že je to zbytečně složité.

Děkuji

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2247
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2020 v 12:16
Dobrý den
Taky většinou děláme v intravilánu. Podle mně je výhodnější si udělat několik VPR a třeba je i po délce koridoru vhodně střídat. Názorně to ukáže víc, než jen jeden bod na ose - a to i za tu cenu, že některý řez bude třeba ručně upravit.
Pokud je tam cyklostezka nebo chodník (nebo oba) se zelení, tak stejně většinou budete mít chodník a cyklostezku stále stejně široké a měnit se bude jen zeleň ...
Třeba na jedné akci jsme podle plotu udělali Nlinii (výškově podle výšek vstupů a vjezdů, na ni "chytili" vnější hranu chodníku a zeleň udělali "sirkou" se zacílením na obrubník(asi to neříkám úplně přesně terminologicky,  mj. to byla rada p. Folbra)
PS. Na Civil3Dblogu měl p. Folbr návod "Dědinou jedním vrzem". Zatím jsem vždycky použil jiné řešení (asi i proto, že nebyl čas to podrobně vyzkoušet)
J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1485
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2020 v 15:39
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

...
PS. Na Civil3Dblogu měl p. Folbr návod "Dědinou jedním vrzem". Zatím jsem vždycky použil jiné řešení (asi i proto, že nebyl čas to podrobně vyzkoušet)

Každý postup má své výhody a nevýhody. Používám toto podmíněné cílování poměrně hodně. Je samozřejmě super, že pomocí hladin celkem snadno dosáhnete velké variability příčných profilů...

Na druhou stranu má C3D velmi slabý systém zpětné kontroly - Otázka "Proč to *** zase nefunguje" je na denním pořádku. Často hledáte chybu déle, než to vytváříte. Jistě, se zkušenostmi klesá četnost chyb, ale stejně. Opravit něco, zvláště s časovým odstupem, je obtížné, často je rychlejší to prostě udělat celé znovu - a můžete popisovat a poznámkovat jak moc chcete.

 

A to cílování samotné - ADSK už leta slibuje, že s tím něco udělají, že to celé předělají... a můžete si na jejich IdeaForu dávat liků kolik chcete.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 10190:Zmizení úchopových bodů nivelety u podélného profilu.
Tip 7309:VIPNefunguje report Trasa-Niveleta v AutoCADu Civil 3D 2010 CZ.
Tip 6221:Jak upravit staničení příčných řezů?
Tip 7244:Jak nastavit počet desetinných míst v proužku PP?
Tip 6117:Hromadná změna výšky bodů v Civil 3D.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.