Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2959 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Sekanie kurzora pri kotovani

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
duro28 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.čer.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
AUTOCAD 2021
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace duro28 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Sekanie kurzora pri kotovani
    Zasláno: 30.čer.2020 v 18:18
Zdravim. Vedeli by ste mi poradit pricinu preco mi AutoCAD na notebooku  pri kotovani seka kurzorom.

Jedna sa o velke zostavy kedy zdrojovy subor ma cca 3-6MB

Pohyb kurzora je velmi trhany, zle sa oznacuju body. Spomaluje to pracu.


Na stolnom PC mi to nerobi. Notebook je vykonejsi ako stolny PC.

Procesor i7-9750H, 16GB RAM, SSD disk, Nvidia Quattro T1000.

Skusal som preinstalovat cely windows, ovladace. Ci spustim Autocad bez alebo z nainstalovanymi ovladacmi nevidim v tom rozdiel. Ci spustim hardwarovu akcelaraciu bezo zmeny. Hardwarova akcelaracia sa automaticky vypina pri kotovani. Neviem preco ale sprava sa to rovnako aj na stolno PC.

Vdaka vopred za rady.





Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2020 v 21:16
Dobrý den,
příčin může být mnoho, koukněte na DYNMODE a dejte na "0".
mira
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 281
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2020 v 21:17
Běží vám AutoCAD na správné grafické kartě? Neaktivuje se jen nějaká integrovaná? Není notebook kvůli přehřátí v úsporném režimu s omezeným výkonem?
Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2020 v 21:19
mira
Zpět nahoru
duro28 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.čer.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
AUTOCAD 2021
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace duro28 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2020 v 21:34
Tak nakoniec ma na to vplyv kde je subor ulozeny. Ak je priamo subor .dwg na ploche tak kurzor pri kotovani neseka. Ak to je v dokumentoch na kluci alebo niekde inde tak kurzor seka.

Nezmysel ale je to tak...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19361
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 07:42
Není to nesmysl. Zřejmě výkres otvíráte dvojklikem. Pracovní adresář AutoCADu je pak nastaven do stejné složky, jako výkres. Při otvírání AutoCADu ikonkou je přitom pracovní adresář určen nastavením v ikoně. Zapisování dočasných a dalších pomocných souborů do pracovního adresáře pak v případě USB nebo síťového disku může znamenat výrazné zpomalení práce AutoCADu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6867:VIPPomalý, trhaný pohyb myši v okně AutoCADu - řešení.
Tip 1000:Proč se mi nezobrazují entity při tažení myší v příkazu kopíruj nebo přesuň?
Tip 9386:Jak změnit barvu kurzoru v textovém editačním okně Inventoru?
Tip 5821:Inventor - kótování ke zdánlivým průsečíkům.
Tip 104:Texty s TrueType fonty nejsou vyplněné při vykreslování.
Tip 12113:Při prvním spuštění vyžaduje CAD produkt aktivaci sériovým číslem, ale váš Account nabízí jen volbu Přihlášení, sériové číslo chybí.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.