Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3263 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zoznam blokov

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JohnyHAAA Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.dub.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad Mechanical 2019
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JohnyHAAA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zoznam blokov
    Zasláno: 02.srp.2020 v 08:56
Pekny den, na jednom vykrese kreslim zostavu s blokmi, na druhom vykrese kreslim zostavu s blokmi, a keby som tie zostavy chcel spojit na jeden vykres, a nahodou budem mat nejake bloky s rovnakym menom, ako to vyriesit aby sa mi navzajom "nevylucovali". Respektive ako zistit ktore bloky mam s rovnakym menom aby som ich mohol premenovat?  Dakujem za odpoved
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1498
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.srp.2020 v 09:07
No když to kopírujete z jednoho výkresu do toho druhého, tak po zmáčkutní CTRL+V (_pasteclip) v cílovém výkresu, ještě před specifikováním ref. bodu, vám do příkazovém do řádku naskáče seznam duplicitních definic bloků:

Duplicate definition of block Block1  ignored.
Duplicate definition of block Block2  ignored.

Tak dejte ESC, bloky v tom původním výkrese přejmenujte a kopírujte znovu.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6036
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.srp.2020 v 12:51
Anebo můžete názvy bloků z různých vyextrahovat do tabulek a tyto pak zkontrolovat na duplicitu pomocí Excelu.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 578:Jak posčítat délku vybraných úseček, křivek, oblouků, kružnic, elips a multičar ve výkresu?
Tip 577:Jak posčítat délku vybraných čar ve výkresu AutoCADu LT?
Tip 5835:Snadný import souřadnic bodů a čar z Excelu do AutoCADu.
Tip 4563:Kusovník i v holém AutoCADu.
Tip 4580:Proč mi AutoCAD 2006 a vyšší vkládá bloky v jiném měřítku.
Tip 9266:PŘEJMEN na steroidech - komplexní přejmenovávání objektů AutoCADu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,094 sekund.