Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2970 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Instalace AutoCAD 2020 v doméně W10

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.led.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Defter Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2020 v 10:34
Když něco nevíte, co to dělá, nechte to ve výchozím nastavení. Krása tohohle je, že si ten hotový image můžete kdykoliv upravit, nebo si ze stávající šablony vytvořit jiný (po dokončení, když si vlezete do té sdílené složky s administrativním obrazem, tak adresář "tools" a zástupce "Vytvořit a upravit rozmístění"). Tím načtete průvodce, ve kterém můžete stávající obraz použít jako šablonu, nebo cokoliv změnit a místo vytváření dalšího xGB obrazu vlastně jen vytvořit nový ini soubor, která se prolinkuje se spouštěcím zástupcem. Čili pak můžete experimentovat, co co dělá. Čili kupříkladu můžete vzít konfigurák z nějaké hotové stanice a podstrčit ho s ostatními soubory do nového obrazu tak, aby všichni uživatelé tento používali jako výchozí.
Upřímně, v té původní instalaci máte něco prostě špatně, držel bych to v patrnosti, ale udělal bych to po novu.
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010
MCSA2003:Messaging
MCITP:Server Administrator
MCSA:Windows Server 2012
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2020 v 13:33
Tak, trvalo to sice dlouho, ale mám pozitivní zprávu. Na testovací mašině se vše nainstalovalo jak mělo (pod lokálním správcem) a po přihlášení do domény a následném přihlášení s testovacím účtem se ACAD spustil zcela bez potíží, vše proběhlo jak má.

Co mě však zarazilo, že na konci po vytvoření obrazu vyskočil nějaký manager a hlásil mi, že aktualizace jsou součástí. Ale po spuštění Aplikace Autodesk na testovací mašině mi to hlásí 3 dostupné aktualizace (jedna pro ACAD dvě pro aplikaci). Podle toho co mi to psalo bych očekával, že ty aktualizace už budou zahrnuty. Co mám udělat proto, aby tam ty aktualizace byly? Mám to celé poskládat na nějaké aktuálnější instalačce?

Jinak to ještě schválně chci zkusit naklonovat na jiný stroj, jestli pak všechno poběží, dám ještě vědět.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19358
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2020 v 13:43
Aktualizace si stačí stáhnout a zahrnout do obrazu rozmístění - postup viz:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2020 v 15:15
Tak jsem rozjel obraz testovací mašiny na jiné mašině a podle rychlého testu (jeden testovací účet), se opět podařilo spustit ACAD bez potíží. Zítra možná zkusím obnovit jednu učebnu přes CloneZillu, ale na zdrojové mašině nainstalauju CAD z toho síťového umístění. 

Přijde mi to totiž rychlejší - CL dokáže obnovit 20 počítačů v síti za cca 30 minut. Kdybych měl instalovat ACAD ze sítě na cca 50 počítačů ve 3 učebnách, tak to abych to při té rychlosti pustil v pátek odpoledne a doufal, že to v pondělí ráno bude všechno hotovo...
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7409:VIPSelže instalace profilu uživatele AutoCADu.
Tip 12433:Instalace se nezdařila - Update AutoCAD 2020.1.2
Tip 12607:Při přepínání virtuálních ploch Win10 se AutoCAD zobrazuje na všech plochách.
Tip 12189:Kde najít Inventor View v instalaci Inventoru 2020?
Tip 12505:Produktové klíče pro softwarové produkty řady Autodesk 2020.
Tip 12203:Mohu mít na počítači nainstalováno více verzí ReCap Pro najednou?


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.