Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2560 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

NELZE ZMĚNIT CESTU REFERENCE

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
MacIntoshCZ Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.zář.2020
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
BricsCAD
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MacIntoshCZ Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: NELZE ZMĚNIT CESTU REFERENCE
    Zasláno: 14.zář.2020 v 09:51
Dobrý den,

mám problém se změnou cesty k referenci. Můžu je přidávat, ale jakmile potřebuju změnit adresování tak nemám možnost vybrat nový soubor.
Používám BricsCAD, ale zkoušel jsem to i v trialu Autocadu, NanoCadu atd...
Všude, kde je možnost změnit adresování, jsou kolonky zašedlé a nedají se rozkliknout.

Nevíte někdo čím by to mohlo být? Pracuji skrze one-drive. Nicméně jsem zkoušel provizorně uložit výkres na plochu a nahrát ho referencí do dalšího výkresu na ploše a je to úplně stejné. Ta možnost je prostě zamrzlá.
Jinak ty reference to normálně načítá, jen je měnit nemůžu.

Někde jsem se dočetl, že to dělá, když nahraváný výkres obsahuje referenci. Jenže mě to dělá i když nakreslím do čistého výkresu kolečko a na to se odkazuji ve výkresu jiném.

Někdo nějaký nápad? Díky


Zpět nahoru
MacIntoshCZ Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.zář.2020
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
BricsCAD
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MacIntoshCZ Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2020 v 10:11
Tak jsem to pořešil sám.
Nějak mi vypadla z BricsCADU kolonka "Uložená Cesta". Pravým tlačítkem kliknout na číslo seznamu referencí a zapnout jí. =)
Teď, ale vůbec nechápu proč mi to nešlo jsem měl tu možnost zašedlou i v nanocadu, autocadu...

Jsem hotovej. lock =D
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2020 v 15:22
Normálně kliknete na uloženou cestu a přes tři tečky zvolíte jiný soubor nebo cestu (viz obr.). Hromadné změny přes nástroj Správce Referencí.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/xref.png


Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3421:Jak snadno nahradit cesty xrefů či obrázků v sadě výkresů?
Tip 3435:Jak zadat odkaz na Xref jen s relativní cestou nebo bez cesty (path)?
Tip 4892:Jak ve výkresech nahradit absolutní cesty k XRefům relativními?
Tip 594:Chybná cesta k obrázku?
Tip 8695:Chyba: Neznámý slovník nebo Nelze přečíst uživatelský slovník.
Tip 1636:Překopíroval jsem hlavní výkres a AutoCAD mi načítá Xrefy z původního místa (ač nejsou odkazovány absolutně).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.